Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă explozie la o uzină din Iran: Doi oameni au murit și alți trei au fost răniți

Agerpres
iran petrol

O explozie s-a produs marţi la primele ore ale dimineţii la o uzină situată la sud de Teheran, soldându-se cu doi morţi, a indicat agenţia oficială de presă Irna, atribuind acest "accident" unei erori umane, potrivit AFP.

Această explozie este cel puţin a patra raportată de Iran la instalaţiile sale industriale din 25 iunie până în prezent. Precedenta, la 2 iulie, a avut loc la complexul nuclear din Natanz (centru), iar autorităţile, care la început au vorbit despre un "accident", au afirmat ulterior că nu vor dezvălui cauzele acestuia deocamdată, din "raţiuni de securitate", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Noua explozie s-a produs la "uzina Oxijen în jurul orei locale 03:03 (luni 22:33 GMT)", în oraşul Baqerchahr, care are 60.000 de locuitori şi este situat la aproximativ 20 km sud de Teheran, şi a provocat un incendiu, a indicat un purtător de cuvânt al Serviciului naţional de intervenţie.

"Sunt doi morţi şi trei răniţi, dintre care doi spitalizaţi", a precizat serviciul menţionat.

Uzina Oxijen este situată într-o zonă industrială, a indicat prefectul oraşului, Amin Babai, citat de Irna, fără să facă precizări despre activităţile instalaţiei respective.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

Potrivit acestuia, accidentul a avut loc "din cauza neglijenţei muncitorilor în cursul umplerii unor butelii de oxigen". "Pompierii au sosit la faţa locului imediat după accident şi au împiedicat ca focul să se extindă", a adăugat el.

"Explozia a fost într-atât de puternică, încât zidurile uzinei Saipapress (de piese de schimb pentru automobile) din apropiere au fost de asemenea distruse", a mai spus Babai, lăsând să se înţeleagă că importante pagube au fost înregistrate la uzina Oxijen în urma "accidentului".

La 30 iunie, o puternică explozie s-a soldat cu 19 morţi la o clinică în Teheran, unde focul s-a propagat. Generalul Hossein Rahimi, şeful poliţiei din Teheran, a negat că accidentul ar putea avea drept cauză un act de "sabotaj".

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

La 25 iunie, un rezervor de gaze a explodat în sectorul Parchin, în apropiere de un sit militar la Teheran, fără a face victime. Pompierii au stins incendiul, fiind deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.