Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă făcătură despre România în presa britanică. Reacția mamei copiilor din reportajul The Sun

the sun
familie the sun

Publicaţia The Sun a realizat un reportaj care arată cum mai mulţi copii din România, cu vârste de până la 6-7 ani, muncesc cot la cot cu adulții, până la 13 ore pe zi, pentru a asambla jucării pentru o fabrică de ciocolată.

Acuzații în presa britanică: Copii români, sclavi pentru producătorii de ouă Kinder

O echipă Digi24 a stat de vorbă cu femeia care apare în reportajul britanicilor. Mama copiilor susţine că totul este o înscenare.

Izabela Jurasko a vorbit cu mama copiilor, care a dezminţit întreaga poveste. Mama copiilor a spus că nu a înțeles totul în engleză și că cei doi  copii nu lucrează 13 ore pe zi. Femeia a precizat că multe dintre răspunsurile lor au fost modificate de jurnaliștii de la The Sun. Ea se declară foarte speriată și se gândește la posibilele consecințe.

De asemenea, jurnaliștii de la Obiectiv-sm.ro au analizat contul ei de Facebook și au aflat detalii care ne-ar putea duce cu gândul că prezentarea inițială s-ar putea să fie o minciună.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

În primul rând, ar trebui să ne dea de bănuit faptul că în imagini se poate vedea o plasmă. Ce-i drept, o familie în situația în care de prezintă nu are cum să-și permită o asemenea tehnologie.

În plus, pozele de pe profilul Timeei Jurj spun cu totul și cu totul altceva. Aceasta s-a fotografiat la un moment dat în așa fel încât să i se vadă cele trei inele de aur de pe deget, semn de bunăstare.

Ba chiar femeia s-a pozat și în timpul unei îmbarcări în avion. În plus, aceasta a postat fotografii și cu o mașină Golf, care are o valoare de piață de peste 2.500 de euro.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

Jurnaliștii români care au analizat situația familiei au fost contactați de o pesoană care infirmă faptul că familia ar avea o situație financiară precară.

“Știu sigur că vor să își cumpere o mașină în valoare de 3000 de euro. Nu știu dacă din banii câștigați din 14 lei în 3 zile, plătiți pentru munca prestată celor de la Kinder, și-ar permite acea mașină? M-a întrebat personal dacă nu vreau să îmi vând mașina mea personală. Sunt interesați de o mașină ca și a mea , mai exact de un Rover 75 care valorează în jur de 3000 de euro. I-am spus că a mea nu e de vânzare. Asta s-a întâmplat în urmă cu vreo lună”, a declarat bărbatul care care vrea să rămână anonim.

Și o altă persoană a decis să facă lumină în acest caz, infirmând, de asemenea, situația prezentată de jurnaliștii britanici, mai scrie sursa citată.

Citește și: Costă 10.000 de dolari kilogramul: Alimentul care te sperie cu prețul lui

„În trecut auzisem despre el că fură biciclete. Nu i-am dat importanță, până în momentul în care eram cu toții un local, unde amicul meu lucra ca barman. Avea telefonul pe tejghea. A venit și soțul doamnei, carea stat cu noi circa 30 de minute, era seara târziu și eram doar cinci în local plus el. Noi cinci fiind prieteni cu barmanul, după ce s-a constat disparația telefonului de pe tejghea, am exclus să și fost oricare din noi,doar ne cunoașteam. Am sunat la dispecerat să întrebăm unde s-a dus taxiul de la bar, ne-a spus ca la un alt local. Ne-am dus acolo și soțul doamnei vindea telefonul. Cartela deja era scoasă din telefon. Părerea mea e că ăștia mint pentru bani, se vede clar că în profilul de Facebook al mamei scrie că lucrează la Draxlmaier. Cum poți lucra 8 ore la Draxlmaier, plus naveta și alte 13 ore la kinder?”, a declarat Dan, un tânăr din Carei.

Oamenii din Carei sunt de părere că aceștia ar fi fost de acord să apară în materialul mincinos al celor de la The Sun pentru bani, acceptând, astfel, defăimarea jurnaliștilor britanici la adresa iamginii României.

Totuși, materialul a pornit o anchetă din partea mai multor instituții.

Reprezentanţii ITM Satu-Mare spun că vor efectua verificări la cele două firme implicate în scandal.

În acelaşi timp, Poliţia și cei de la Direcţia de Sănătate Publică au demarat anchete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.