Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă `încercare` de privatizare a sistemului de sănătate

facebook.com
screening sanatate

Foarte puține domenii au mai rămas în România de privatizat. Serviciile de sănătate reprezintă unul din ultimele bastioane.

Când au ajuns la guvernare, liberalii au avut ca prim obiectiv privatizarea Sănătății. Au trecut multe luni de atunci, ne-am luat cu pandemia și-am uitat.

Citește și: SURSE - Moțiunea de cenzură: curentele de gândire din Parlament

Ministrul PNL al Sănătății a încercat privatizarea sistemului național de sănătate

Ministrul liberal al Sănătăţii, Victor Costache, a promovat noaptea, ca hoții, un proiect de ordonanţă care modifica semnificativ sistemul de finanţare a programelor naţionale de sănătate.

În momentul de față, clinicile private pot accesa bani din programele naţionale de sănătate doar dacă statul nu mai face faţă solicitărilor. Proiectul de ordonanţă al ministrului Costache elimina această condiţie şi lăsa liber accesul clinicilor private la derularea acestor programe. Practic, omoara spitalele de stat și ducea banii în privat.

Privatizarea sănătății 2.0

Acum asistăm la o nouă încercare de privatizare a sănătății. Conform economistului Adrian Câciu, privatizarea sănătății are loc sub ochii noștri:

”Privatizarea sănătății a avut loc sub ochii dumneavoastră prin metode indirecte pentru că legislația și Constituția nu permit o astfel de șmecherie. Metoda anului, testarea privată. Statul a refuzat să își crească capacitatea de testare știind că oamenii vor fi obligati în felul asta să se testeze la privat. Că sunt în izolare sau că vor să plece în concedii, oamenii trebuie să scoată cel putin 300 lei din buzunar pe un test. O afacere de vreo 15-20 milioane de euro până azi. Testele, la preturi de 3 ori mai mari decât în Occident”, a scris Câciu, pe pagina de Facebook.

România este una din puținele țări europene unde cetățenii sunt testați doar dacă prezintă simptome. La noi pandemia contează mai puțin, important este profitul imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.