Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă întâlnire tensionată între Jean-Luc Melenchon și presă: Dacă mă detestaţi, pot să înţeleg asta, pentru că şi eu v-o plătesc cu aceeaşi monedă

rtl.fr
Jean-Luc Melenchon, emmanuel macron

"Dacă mă detestaţi, pot să înţeleg asta, pentru că şi eu v-o plătesc cu aceeaşi monedă": liderul extremei stângi franceze, Jean-Luc Melenchon, a avut o nouă întâlnire tensionată cu presa, miercuri, în Parlamentul European de la Strasbourg, unde i-a calificat pe jurnaliştii de la Radio France drept "falsificatori", informează AFP preluată de Agerpres.

Întrebat cu privire la posibilitatea unor noi dezvăluiri cu privire la conturile sale de campanie după o conferinţă de presă pe tema alegerilor europene, Jean-Luc Melenchon le-a replicat jurnaliştilor: "Vor fi. Suntem persecutaţi". "Mulţi dintre prietenii noştri sunt traumatizaţi. Vă cer să înţelegeţi acest lucru, chiar dacă mă detestaţi şi eu pot să înţeleg asta, pentru că şi eu v-o plătesc cu aceeaşi monedă", a spus el.

Unei jurnaliste de la Radio France care l-a întrebat dacă ar accepta să vină să ofere explicaţii în una dintre emisiunile sale, liderul partidului Franţa Nesupusă (LFN), Melenchon i-a răspuns: "Explicaţii, puteţi să alergaţi după ele, nu sunteţi un comisariat (...). Nu voi dezbate cu niciuna dintre voi, pentru că sunteţi răuvoitoare şi falsificaţi lucrurile". "Poate că le vom face unora favoarea să oferim explicaţii, însă în mod cert nu unui post de radio de stat", a subliniat el.

"Este o persecuţie politică atunci când oamenii sunt trataţi drept terorişti, ca nişte mari infractori, cu 17 percheziţii într-o singură zi, cu şase sedii luate cu asalt", a reiterat deputatul francez.

Cu toate acestea, el a ţinut să relativizeze: "Asta există în alte ţări. Sunt fericit, (pentru că) în Columbia sau în Mexic aş fi fost deja mort. Aici sunt în viaţă, vă răspund, unii dintre voi zâmbesc, nu este dezagreabil. Ducem o luptă politică" a spus Melenchon, exprimându-şi speranţa că lucrurile "vor începe să se îndrepte, inclusiv în mass-media".

Jean-Luc Melenchon, care a dezminţit orice relaţie intimă cu Sophia Chikirou, a calificat drept "strălucită" intervenţia pe care fosta sa şefă de campanie a avut-o cu o zi înainte la BFMTV. "Este destul de uşor să te aperi. Totul este să ai resortul psihic, mental, talent. Calităţi pe care ea le are", a subliniat liderul extremei stânga franceze.

În jur de douăzeci de societăţi ale jurnaliştilor (SDJ) din Franţa, printre care AFP, şi-au exprimat luni "sprijinul fără rezerve" pentru jurnaliştii de la Radio France, Mediapart şi France 3, luaţi drept ţintă de liderul partidului stângii radicale Franţa Nesupusă, Jean-Luc Melenchon.

După o anchetă a franceinfo cu privire la suspiciunile de suprafacturare din timpul campaniei prezidenţiale din 2017, Franţa Nesupusă a lansat atacuri virulente la adresa jurnaliştilor de la postul de radio, îi califică drept "brute", "mincinoşi şi trişori", ceea ce a determinat grupul Radio France să anunţe sâmbătă depunerea unei plângeri. Şi sindicatul FO al Radio France a anunţat sâmbătă că va depune plângere împotriva lui Jean -Luc Melenchon, care a criticat deja mass-media în trecut, acuzându-le inclusiv că se află în serviciul puterii în funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.