Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lege împotriva homosexualității, în Irak: Până la 15 ani de închisoare

smartradio.ro
lgbt

Parlamentul irakian a adoptat sâmbătă o lege care incriminează relațiile între persoane de același sex. Pedeapsa maximă va fi 15 ani de închisoare. Parlamentarii susțin că astfel consolidează valorile religioase.

Legea urmărește „să protejeze societatea irakiană de depravarea morală și de apelurile la homosexualitate”, potrivit unei copii a legii văzute de Reuters.

Legea a fost susținută în principal de partidele conservatoare șiite musulmane, care formează cea mai mare coaliție din parlamentul Irakului. Legea privind combaterea prostituției și homosexualității interzice relațiile între persoane de același sex cu o pedeapsă de cel puțin 10 ani și maximum 15 ani de închisoare. Legea prevede cel puțin șapte ani de închisoare pentru oricine promovează homosexualitatea sau prostituția.

De asemenea, legea impune între 1 și 3 ani de închisoare pentru oricine își schimbă „genul biologic” sau se îmbracă intenționat într-o manieră scandaloasă.

Proiectul de lege a inclus inițial pedeapsa cu moartea pentru actele sexuale între persoane de același sex, dar a fost modificat după o opoziție puternică din partea SUA și a UE.

Până acum, Irakul nu a incriminat în mod explicit homosexualitatea. Totuși, unele prevederi legale interpretabile au fost folosite pentru pedepsirea unor membri ai comunității LGBT. De asemenea, au fost cazuri în care persoane LGBT au fost omorâte de persoane necunoscute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.