Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru Pomohaci: Ce contract a pierdut! Cine PLÂNGE după preotul cercetat penal pentru corupere de minori

captura Antena 3
concert pomohaci

Cercetat penal pentru corupere de minori, preotul cantaret Cristian Pomohaci este celebru pentru spectacolele sale, dar si pentru ca este extrem de apreciat de oamenii din satul in care slujeste.

De 14 ani, de cand Pomohaci este preot in satul Mosuni, in localitate a inceput sa se dezvolte un adevarat turism religios. Cei care il cautau pe Pomohaci veneau din toate colturile tarii si se cazau in casele localnicilor, care mai faceau astfel un ban in plus. Acum, in urma scandalului, credinciosii sunt tot mai putini, iar unii organizatori de concerte renunta la contractele cu preotul cantaret.

Citeste si: LOVITURĂ în cazul Pomohaci: Parchetul General a intrat pe fir. Preotul, audiat de procurori

Credinciosi din toata tara veneau la parintele Pomohaci. Aveau probleme de sanatate, bunastare sau erau familii care isi doreau prunci. Iar ca sa ajunga la el, asteptau sa ii cheme, dupa ce erau trecuti intr-o condica. Unii ii cereau sa se roage, altii sustin ca veneau ca sa le deschida cartea. Pentru toate ii lasau daruri. Si cum in zona Mosuni nu sunt hoteluri si pensiuni, localnicii erau cei care le ofereau cazari.

"Din Brasov am primit cei mai multi. Era plin in sat. Eu nu prea am primit asa, ca aveam copii, dar cei care erau singuri... E un sat mai izolat si nu prea sunt alte posibilitati, fiecare se descurca cum poate.", a declarat Moga Eleonora, localnica.

Daca in alti ani, in aceasta perioada, biserica era plina de straini, acum sunt doar localnici. Acestia asteapta ca preotul lor sa se intoarca si sa nu fie alungat din biserica.

Daca va mai continua sa slujeasca sau nu in biserica de la Mosuni, este acum decizia superiorilor lui Cristian Pomohaci, de la Patriarhia din Alba Iulia. Intre timp, acesta trebuie sa aduca dovezi si procurorilor ca nu a incercat sa corupa sexual mai muti baieti minori. Pana la luarea deciziei, Pomohaci se concentreaza, se pare, pe cariera lui de cantaret de muzica populara. Dovada, concertul lui din weekend.

Insa unii organizatori cum sunt si cei ai celebrului festival Targul de Fete de la Muntele Gaina au refuzat sa il aiba pe scena.

Citeste si: Guvernul, CRITICAT pentru măsurile economice pe termen scurt: 'Competitivitatea economică a țării este ERODATĂ'

"Am cazut de comun acord sa reziliem atat contractul si sa renuntam la invitatia de a participa la acest eveniment, ca sa nu cream nicio tensiune si sa lasam targul de fete sa decurga normal. Si-a dorit sa vina foarte mult la muntele Gaina.", a declarat primarul comunei Avram Iancu, Sandu Heler, potrivit Stirileprotv.ro.

Intre timp, preotul Pomohaci are antamat in toamna un concert aniversar de 30 de ani de cariera in muzica populara, la Sala Palatului, in Bucuresti. La spectacol sunt inviatati si alti artisti, cum ar fi Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca si Dumitru Farcas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.