Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă mare bancă se va prăbuși! Avertismentul celui care a prezis în 2008 căderea Lehman Brothers

www.cnbc.com
credit suisse

Un expert de pe Wall Street, care a prezis cu exactitate prăbușirea Lehman Brothers din 2008, a dezvăluit că o nouă bancă se va prăbuși în „furtuna perfectă” creată de falimentul SVB.

În urma prăbușirii dezastruoase a Băncii Silicon Valley, Robert Kiyosaki a prezis că următoarea bancă care se va retrage este Credit Suisse, pe măsură ce piața volatilă a obligațiunilor se prăbușește, scrie Daily Mail.

El a făcut predicția cu doar câteva ore înainte ca Credit Suisse să admită că are o „slăbiciune materială”, deoarece costul asigurării obligațiunilor sale împotriva neîndeplinirii obligațiilor a atins cel mai înalt nivel de la crearea băncii.

Kiyosaki a spus: „Problema este piața de obligațiuni, iar predicția mea, am sunat la Lehman Brothers cu ani în urmă și cred că următoarea bancă care va merge este Credit Suisse, deoarece piața de obligațiuni se prăbușește”.

El a explicat, în timp ce ținea în sus o bancnotă de un dolar: „Dolarul american își pierde hegemonia în lume chiar acum. Așa că vor tipări tot mai multe și mai multe din asta... încercând să împiedice chestia asta să se scufunde”.

Expertul a spus că piața de obligațiuni - care este mai mare decât piața de valori - este acum problema, iar faptul că se prăbușește este deranjant pentru mulți.

El a continuat că este „îngrijorat de Credit Suisse”, în ciuda faptului că este o bancă mare cu expunere mare și trezorerie conservatoare în portofoliu.

Kiyosaki - cel mai bine vândut autor al cărții Rich Dad Poor Dad - a prezis colapsul Lehman Brothers din 2008, care a adâncit criza financiară a vremii.

El a adăugat că aceasta este „furtuna perfectă”, deoarece generația sa de boomers este pregătită să se retragă: „După cum am spus, din nou, cred că Fed și FDIC au semnalat că vor tipări din nou, ceea ce face ca stocurile să fie bune. Dar această mică monedă de argint de aici este încă cea mai bună, este de 35 de dolari (...) sunt îngrijorat de Credit Suisse.

Credit Suisse a raportat o „slăbiciune semnificativă”

La primele ore ale dimineții de marți, a fost anunțat că Credit Suisse Group AG a constatat o „slăbiciune semnificativă” în procedurile sale de raportare pentru anii fiscali 2021 și 2022.

„Slăbiciunea” lor a fost în capacitatea băncii de a proiecta și menține evaluări eficiente ale riscurilor în situațiile sale financiare, se arată în raport.

În raportul său anual, banca a recunoscut că „controlul intern al grupului asupra raportării financiare nu a fost eficient” și „conducerea a concluzionat, de asemenea, că controalele și procedurile noastre de dezvăluire nu au fost eficiente”.

Banca, care poate trece printr-o criză, adoptă acum un plan de remediere.

Raportul anual al Credit Suisse a fost deja amânat după ce autoritățile de reglementare din SUA au ridicat întrebări despre acesta - cu toate acestea, conținutul acestor probleme nu a fost dezvăluit.

După anunțarea întârzierii, acțiunile Credit Suisse au atins un minim istoric.

Potrivit analistului financiar Holger Zschäpitz, swapurile pe cinci ani de credit default pentru Credit Suisse au crescut cu 446 de puncte de bază de la prăbușirea SVB.

Acest lucru vine în timp ce autoritatea de reglementare financiară elvețiană FINMA a declarat luni că încearcă să identifice orice riscuri potențiale de contagiune pentru băncile și asigurătorii țării în urma prăbușirilor Silicon Valley Bank și Signature Bank.

Acțiunile băncilor elvețiene au scăzut împreună cu altele din sector la nivel global, după ce măsurile autorităților americane de a garanta depozitele celor doi creditori nu au reușit să liniștească investitorii.

Acțiunile Credit Suisse au atins un nou minim, în timp ce costul asigurării datoriei împotriva unui default a crescut la un maxim istoric. Acțiunile rivalului elvețian UBS au scăzut cu peste 7%.

„FINMA ia notă de rapoartele presei despre Silicon Valley Bank și Signature Bank din SUA și monitorizează îndeaproape situația”, a spus FINMA într-un comunicat.

„FINMA evaluează expunerea directă și indirectă a băncilor și companiilor de asigurări pe care le supraveghează față de instituțiile în cauză”, se arată în comunicat. „Scopul este de a identifica orice riscuri ale clusterului și potențialul de contagiune într-un stadiu incipient”.

Autoritatea de reglementare a spus că este în contact cu diverse instituții care ar putea fi afectate, dar a refuzat să le numească sau măsurile pe care le-ar putea lua.

Președintele Joe Biden s-a angajat luni să facă tot ce este necesar pentru a aborda criza bancară precipitată de colapsul celor doi creditori, care a forțat autoritățile de reglementare să ia măsuri de urgență pentru a stopa contagiunea.

FINMA a anunțat că monitorizează, de asemenea, eventualele efecte secundare ale eșecului unei alte bănci americane axate pe tehnologie, Silvergate Capital Corp, care a declarat miercuri că intenționează să își înceteze operațiunile și să se lichideze voluntar.

Autoritatea de reglementare a spus că activitățile sale de supraveghere s-au concentrat pe managementul riscurilor instituțiilor supravegheate și pe abordarea diferitelor scenarii.

Departamentul Federal de Finanțe al Elveției a declarat că „ia notă de rapoartele privind băncile americane și evoluția piețelor de valori”, dar nu va comenta în continuare asupra acestora.

FINMA monitorizează îndeaproape Credit Suisse

Departamentul guvernamental a subliniat, de asemenea, rolul FINMA și a spus că „FINMA monitorizează îndeaproape Credit Suisse ca parte a activităților sale de supraveghere”.

Banca Națională Elvețiană a refuzat să comenteze efectul pe care l-ar putea avea prăbușirea SVB asupra sectorului financiar al Elveției.

Ca o reflectare suplimentară a îngrijorării investitorilor cu privire la perspectivele Credit Suisse, prețul unora dintre obligațiunile sale a scăzut brusc, unele fiind la minime record.

Luptându-se să-și revină după o serie de scandaluri, a doua cea mai mare bancă din Elveția a început o revizuire majoră a afacerii sale, reducând costurile și locurile de muncă și creând o afacere separată pentru banca sa de investiții sub marca CS First Boston.

Săptămâna trecută a anunțat că amână publicarea raportului său anual în urma unui apel din partea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.