Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă metodă de testare a fost descoperită de cercetătorii britanici: persoanele infectate cu COVID-19 vor putea fi identificate în cinci minute

TWITTER
laborator genetic

Cercetători de la Universitatea din Birmingham au anunţat marţi că au dezvoltat un nou test pentru depistarea COVID-19 care poate produce rezultate în mai puţin de cinci minute, informează Xinhua.

Noul test reduce metoda de testare la un singur pas şi foloseşte o metodă alternativă de amplificare denumită EXPAR (Reacţie de Amplificare Exponenţilă), a precizat universitatea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Întorsătură de situație în cazul farmacistului care a distrus dozele de vaccin anti-COVID-19. Autoritățile au declarat că este un adept al teoriilor conspirației

Nou metodă poate reduce timpul de testare de la 30 de minute la mai puţin de cinci minute oferind rezultate exacte, a relatat presa locală.

Poate fi realizat folosind echipament standard de laborator, în comparaţie cu testele PCR (Reacţie de Polimerizare în Lanţ), care necesită temperaturi mai înalte pentru a separa catene de ADN ca parte din procesul de amplificare, potrivit universităţii.

Anunţul referitor la noul test survine în momentul în care Anglia intră într-un nou lockdown naţional începând de marţi, al treilea de la debutul pandemiei de coronavirus pe teritoriul Marii Britanii.

Citește și: Lista rușinii: Cine sunt primarii marilor orașe din România care fug de vaccinul anti-COVID-19

Scoţia intră de asemenea într-un nou lockdown începând de luni, la miezul nopţii, şi recurge la închiderea şcolilor până pe 1 februarie 2021.

Pentru ca viaţa să revină la normal, ţări precum Marea Britanie, China, Rusia şi Statele Unite au dus o luptă contracronometru pentru dezvoltarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului, mai menţionează Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.