Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Marius Ostaficiuc ACUZĂ: `O nouă minciună gogonată a Guvernului a ieșit la iveală!`

Facebook
Marius Ostaficiuc

E timpul ca minciunile să iasă la suprafață și Guvernul Cîțu să plece acasă! - este ceea ce susține președintele organizației municipale Iași a PSD, deputatul Marius Ostaficiuc. El susține că deși au promis că nu vor crește taxele și implicit prețurile la servicii și produse... acestea au explodat dovedind că cele spuse în campanie sunt doar minciuni.

”Românii au fost păcăliți mișelește în perioada campaniei electorale pe un subiect extrem de sensibil, de care se lovesc toți șoferii din țară: prețul mare al carburantului. Liberalii au ieșit pompos în campania electorală spunând că prețul carburanților va scădea, că vor elimina supraacciza și că se va ajunge la scăderea prețului petrolului. Minciunile lor se văd abia acum din plin. Prețul la pompă este mai mare, în vreme ce guvernanții trâmbițează contrariul. Mai nou, Florin Cîțu susține că avem creștere economică, că avem parte de cele mai mici prețuri din Europa și câte și mai câte.

Realitatea însă îi contrazice din plin pe cei aflați vremelnic la Palatul Victoria. De exemplu, în 2020, un litru de benzină costă 4,51 de bani, iar cel de motorină era 4,71 de bani. La un an distanță, la pompă se înregistrează o creștere de peste 20 la sută în cazul benzinei și de aproape 15 la sută în cazul motorinei.

Au susținut că au eliminat supraacciza, că vor scoate taxele care ne ard la buzunare și că vom plăti mai puțin la pompă. Dar ce plătim, de fapt, la pompă? TVA, accize și alte taxe care merg direct în buzunarul statului, costuri logistice, costuri de operare rețea de distribuție, costul materiei prime, costuri financiare și adaos comercial.

Cu nivelul accizei mai ridicat s-a ajuns la această creștere pe care o resimțim acum cu toții. De ce Guvernul tace mâlc și nu recunoaște că a mințit în campania electorală?  Vor da vina pe pandemie pentru această creștere, chiar dacă situația era evidentă încă de anul trecut.

Românii nu mai trebuie mințiți la nesfârșit. Guvernul a preferat să umple buzunarele la companiile private și să scoată mai mulți bani de la oamenii de rând. Astfel poate fi rezumată activitatea acestui guvern de până acum.

Să nu uităm nici de creșterea prețului la energie electrică și la gaze, o situație extrem de grea ce va duce și la scumpirea alimentelor. Astfel vede acest executiv o îmbunătățire a nivelului de trăi a românilor, prin scumpiri treptate la produse, prin majorări făcute fără cap și care împovărează și mai mult traiul românilor.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD și care va fi discutată în cursul zilei de marți, 29 iunie 2021, cuprinde pe larg și această temă, tocmai pentru a reliefa situația în care ne-a dus acest guvern plin de incompetenți! Este timpul ca minciunile lor să iasă la suprafață.”, susține deputatul într-un comunicat remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.