Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă moarte suspectă după vaccinul AstraZeneca: pacienta avea simptome 'neobișnuite'

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

O pacientă daneză în vâstă de 60 de ani care a murit din cauza unor cheaguri de sânge, după ce a fost vaccinată cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, avea simptome ”foarte neobişnuite”, potrivit Agenţiei deneze a medicamentului, relatează Reuters, arată News.ro.

Femeia avea un număr mic de trombocite şi cheaguri de sânge în vase sangvine mici şi mari şi prezenta sângerări, a anunţat duminică agenţia.

Mai multe ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford în urma unor cazuri de tromboză sau embolie pulmonară, semnalate la persoane vaccinate - dintre care unlee au murit.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Agenţai Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că nu a stabilit vreo legătură între cazurile semnalate de tromboză şi vaccinul laboratorului britanico-suedez.

Tulburări de coagularea sângelui nu fac parte din efectele secundare recunoscute, a precizat joi EMA, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmatvineri această afirmaţie.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

AstraZeneca a anunţat duminică faptul că a nu a găst vreo probă a unui risc sporit de tulburări de coagulare a sângelui, după administrarea vaccinului său împotriva covid-19, în urma unui studiu asupra a 17 milioane de persoane vaccinate în regatul Unit şi în Uniunea Euripeană (UE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.