Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva

organe

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva în cursul nopţii de luni spre marţi, donatorul fiind un bărbat în vârstă de 60 de ani, aflat în moarte cerebrală din 7 aprilie, scrie Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor SJU Deva, echipe de medici din Bucureşti şi Cluj Napoca au relevat ficatul şi rinichii de la donator, urmând ca organele să ajungă la pacienţii care au nevoie urgentă de un transplant. 

"Organele prelevate de la persoana aflată în moarte cerebrală vor salva vieţile mai multor pacienţi care au nevoie imediată de un transplant", a informat Consiliul Judeţean Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află SJU Deva.

Citește și: Preşedintele Societăţii Române de Diabet: La aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat

Prima prelevare de organe din acest an, la SJU Deva, a avut loc în urmă cu o săptămână, donatorul fiind un bărbat de 72 de ani de la care s-au prelevat ficatul şi rinichii. 

Programul de prelevare a organelor pentru transplant a început la SJU Deva în anul 2013, iar, de atunci, mai multe vieţi au fost salvate graţie gesturilor umanitare săvârşite de către familiile donatorilor, care au acceptat ca organele rudelor aflate în moarte cerebrală să fie donate altor persoane aflate în suferinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.