Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă premieră marca Elon Musk: Compania miliardarului a făcut prima lansare polară după jumătate de secol

elon musk

Miliardarul Elon Musk a reușit să bifeze o nouă premieră: după mai bine de 50 de ani, a trimis în spațiu prima rachetă dintr-un cosmodrom din Florida. Reușita este importantă deoarece racheta a utilizat „lansarea polară”, ceea ce presupune trimiterea obiectului zburător peste polii pământului, anunță MEDIAFAX.

Această procedură nu a mai fost utilizată de peste jumătate de secol deoarece este considerată periculoasă, rachetele zburând peste zone locuite.

Lansarea trebuia să aibă loc în California, dar autoritățile au modificat locul deoarece statul american se confruntă cu mari incendii de vegetație. SpaceX, compania lui Musk, a primit o derogare de la autorități și a putut să lanseze racheta din Florida.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Pentru siguranță, racheta a fost dotată cu un dispozitiv de autodistrugere în cazul apariției unei defecţiuni. În urma lansării, Elon Musk a dus pe orbita pământului un satelit argentinian. A doua lansare SpaceX din Florida a fost amânată din cauza vremii nefavorabile.

De asemenea, reprezentanții SpaceX au anunţat intrarea în producţie a propulsorului Starship, care va duce oameni pe Lună şi pe Marte. Testarea propulsorului a avut loc luna trecută, când modulul a decolat şi a aterizat cu succes la baza companiei din Texas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.