Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă regulă în fotbal! Sindicatul fotbaliştilor englezi a cerut introducerea înlocuirilor temporare în cazul loviturilor la cap

www.gettyimages.com
manchester united liverpool

Sindicatul fotbaliştilor englezi (PFA) a cerut introducerea înlocuirilor temporare în cazul loviturilor la cap, după accidentarea suferită de fundaşul Robin Koch (Leeds United) în meciul cu Manchester United (2-4) disputat duminică în Premier League, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Koch a suferit o rană la cap după un duel aerian cu Scott McTominay la începutul meciului şi a continuat să joace cu un bandaj mare la cap, înainte de a fi înlocuit în minutul 31.

PFA a opinat că actualele protocoale din fotbal privind comoţiile ''nu reuşesc să prioritizeze siguranţa jucătorului''.

''Vedem incidente frecvente cu jucători care se întorc să joace cu o potenţială leziune cerebrală, doar pentru a fi înlocuiţi la scurt timp după aceea odată ce simptomele se agravează vizibil'', se arată într-un comunicat al PFA.

Conform actualului protocol din Premier League, medicii vor beneficia de atât timp cât este necesar pentru o evaluare a jucătorului. Dacă jucătorul arată simptome clare, el va fi înlocuit şi împiedicat să revină pe terenul de joc. Sistemul este însă criticat pentru că pune presiune pe medici pentru a lua decizii rapide, în timp ce solicitările crescânde ale introducerii unor înlocuiri temporare sunt în curs de evaluare. În ianuarie 2021, Premier League a acceptat două înlocuiri suplimentare ale jucătorilor care au suferit o comoţie, pe lângă cele trei obişnuite.

''Introducerea unor înlocuiri temporare ar permite reluarea meciului fără ca o echipă să fie dezavantajată numeric, ar reduce presiunea pe jucători şi echipele medicale în a lua o decizie rapidă dacă jucătorul accidentat poate sau nu să mai joace. Pur şi simplu actualele reguli IFAB (forul care girează regulile fotbalului) nu funcţionează şi jucătorii sunt puşi în pericol'', se arată în comunicatul PFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.