Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă reuniune pentru un armistițiu în Ucraina

ucraina



Şefii diplomaţiilor ucraineană, Pavlo Klimkin, rusă, Serghei Lavrov, germană, Frank-Walter Steinmeier, şi franceză, Laurent Fabius, au precizat într-un comunicat 'că cer o reuniune până la 5 iulie a grupului de contact, cu obiectivul de a ajunge la un acord reciproc şi necondiţionat privind o încetare a focului durabilă' în estul Ucrainei.

Acest grup de contact este constituit din Rusia, Ucraina şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

'Armistiţiul trebuie să fie supervizat de misiunea specială a OSCE în Ucraina, în conformitate cu mandatul său', au menţionat cei patru miniştri în comunicatul lor.

'Miniştrii sunt de acord să ia toate măsurile necesare şi să se folosească de influenţa lor asupra tuturor părţilor implicate pentru îndeplinirea acestui obiectiv', au mai declarat ei, subliniind 'importanţa eliberării rapide a tuturor ostaticilor'.

Cei patru miniştri au convenit de asemenea că posturile de frontieră ruso-ucrainene trebuie să revină sub controlul Kievului.

Ei au salutat faptul că Rusia se declară dispusă să permită gărzilor de frontieră ucrainene să intre pe teritoriul rus pentru a ajunge la posturile Gukovo şi Doneţk, în caz de încetare a focului.

'Cred că este un prim pas şi un pas important în direcţia unei încetări a focului bilaterale', a comentat Steinmeier, în timpul unei conferinţe de presă comune după reuniune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.