Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă sesiune a examenului național de dietetician autorizat va avea loc în decembrie în Iași

Pixabay
examen

O nouă sesiune a examenului naţional de dietetician autorizat va fi organizată, în data de 5 decembrie, de instituţiile de învăţământ superior care au program de licenţă acreditat în specializarea Nutriţie şi Dietetică din Iaşi, Cluj, Mureş, Suceava şi Timiş, în colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din România (CDR).

Potrivit unui comunicat de presă, această evaluare este obligatorie pentru absolvenţii specializărilor de Nutriţie şi Dietetică în vederea dobândirii calităţii de membru al Colegiului Dieteticienilor din România (CDR) şi pentru obţinerea dreptului de liberă practică necesar exercitării profesiei de dietetician, conform Agerpres.

"Comparativ cu sesiunile anterioare, examenul din acest an are un grad de dificultate mai ridicat, fiind crescut atât procentul subiectelor la prima vedere, cât şi numărul de întrebări din caietul de examen. Subliniem astfel că, pentru CDR, această evaluare este deosebit de importantă, fiind o etapă obligatorie pentru urmarea carierei de dietetician", a explicat Adina Rusu, preşedinte Colegiul Teritorial Iaşi al CDR şi secretar naţional CDR.

Astfel, numărul de subiecte din caietul de examen a fost crescut de la 60 la 75, 25 dintre acestea fiind întrebări la prima vedere. Pot susţine acest examen persoanele licenţiate în nutriţie şi dietetică şi care fac dovada efectuării unui an de practică sau care au absolvit un program de masterat în acest domeniu.

"Şi acum, aşa cum s-a întâmplat încă de la primul examen de dietetician autorizat, reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' ne-au acordat tot sprijinul necesar pentru organizarea examenului naţional de dietetician autorizat, contribuind astfel nu doar la pregătirea acestor specialişti, ci şi la reglementarea profesiei", a conchis Adina Rusu.

Reglementarea legislativă a profesiei de dietetician a înregistrat paşi importanţi anul acesta prin includerea în rândul profesiilor conexe actului medical, odată cu adoptarea OUG nr. 25 din 20 aprilie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.