Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă TRAGEDIE lovește Italia: Sunt OPT MORȚI, dar bilanțul ar putea crește până la 30 - VIDEO

Opt excursionişti şi-au pierdut viaţa în urma unei creşteri bruşte de nivel a râului Raganello, în parcul naţional Pollino din Calabria, a anunţat luni Protecţia civilă italiană, citată de AFP.

"Avem oficial opt morţi, dar nu putem exclude faptul că acest bilanţ ar putea să crească", a precizat pentru AFP serviciul de presă al protecţiei civile. "Potrivit informaţiilor noastre, în jur de 30 de persoane erau prezente la faţa locului în trei grupuri", a adăugat sursa citată.

Citește și: SURSE! Lupte grele la vârful PSD! Când i s-ar putea decide viitorul Vioricăi Dăncilă și ce atu are actualul premier

Surse din cadrul preşedinţiei guvernului italian, citate de media, vorbeau tot despre opt morţi, dar şi despre cinci răniţi şi 11 persoane salvate, scrie agerpres.ro.

Potrivit media, persoanele care şi-au pierdut viaţa făceau parte dintr-un grup de circa 15 excursionişti care au fost surprinşi de vremea nefavorabilă.

Citește și: PSD-ALDE au încercat să împiedice convocarea unei sesiuni extraordinare

Căutările continuă, şi cu ajutorul unui elicopter, pentru a verifica dacă există eventuali dispăruţi, întrucât salvatorii nu ştiu numărul de excursionişti care se aflau în parc la momentul creşterii nivelului râului.

Proiectoare puternice au fost transportate la faţa locului pentru a continua cercetările şi pe timp de noapte.

Citește și: Şeful Jandarmeriei Române a mers la Parchetul General:”…vizita dumnealui a avut ca scop stabilirea modalităţilor de cooperare”

După mai multe ore de ploi puternice şi vânt, condiţiile meteo s-au ameliorat în cursul serii în această zonă din Calabria, aflată în apropierea oraşului Cosenza.

Defileurile Raganello sunt un traseu recomandat numai excursioniştilor cei mai experimentaţi din cauza numeroaselor dificultăţi şi, o perioadă de timp, acesta a fost chiar interzis, reaminteşte agenţia de presă AGI.

Citește și: Sprijin financiar pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani! Anunțul făcut de Gabriela Firea

Autorităţile locale au reglementat după aceea mai strict accesul la această zonă şi au instalat indicatoare pe stânci pentru a le permite salvatorilor să identifice locurile mai uşor, potrivit aceleiaşi surse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.