Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă zi de judecată, aceeași decizie: Ce au anunțat judecătorii în dosarul Kovesi - Antena 3

kovesi

Curtea de Apel Piteşti a decis, miercuri, să amâne cu două săptămâni pronunţarea în procesul în care procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti.

Decizia de amânare a fost motivată prin faptul că trebuie să se aştepte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) să se pronunţe asupra unei cereri de strămutare a cauzei şi să se ia o decizie în privinţa unei cereri de recuzare a completului de judecată. Preşedintele completului a precizat că pronunţarea nu se va mai face în cazul în care una dintre cele două cereri va fi admisă, acest rol urmând să revină unui nou complet.

Citește și: De ce nu ține Klaus Iohannis nici un fel de aparatură tehnică în biroul prezidențial

La termenul de miercuri, al cincilea după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Piteşti, instanţa a respins o parte dintre noile probe solicitate de jurnalistul Răzvan Savaliuc, care este parte în proces.

A fost respinsă de asemenea, ca neîntemeiată, o cerere a avocatului jurnaliştilor de la Antena 3 de a sesiza ÎCCJ pentru clarificarea unor chestiuni de drept legate de această cauză. După respingerea cererii, avocatul a anunţat că va formula o cerere de recuzare a completului.

Citește și: Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Omul care anunță președinții încă din 1957 a fost DEMIS / VIDEO

Preşedintele completului a anunţat ulterior că formularea unei noi cereri de recuzare nu impune întreruperea procesului şi s-a decis continuarea soluţionării cauzei, avocaţii fiind invitaţi să susţină concluziile pe apel.

ÎCCJ a hotărât, pe 21 aprilie 2016, ca procesul intentat de Kovesi postului de televiziune Antena 3 să se judece la Curtea de Apel Piteşti. Instanţa supremă a admis o cerere depusă de jurnaliştii Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică, prin care se solicita strămutarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă de acelaşi grad din ţară.

Citește și: Au pus GPS la vaci pentru ca turiștii să nu mai fie deranjați / VIDEO

În urma admiterii acestei cereri, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Piteşti, decizia fiind definitivă. De altfel, în timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, jurnalistul Răzvan Savaliuc le-a recuzat pe cele două judecătoare care se ocupau de acest caz - Gabriela Manuela Rădulescu şi Andreea Doris Tomescu - de îndeplinirea obligaţiilor profesionale cu rea-credinţă. Savaliuc era nemulţumit de faptul că instanţa nu i-a acceptat ca probă la dosar rectificarea unui paragraf dintr-un raport al CSM, care ar conţine un fals, respectiv faptul că el ar fi participat la emisiunea "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014.

Pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca postul Antena 3, jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru o serie de afirmaţii la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014.

Citește și: S-a găsit unguentul eficace împotriva maladiei Lyme

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii menţionaţi, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu.

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe cei cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.