Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O operă de artă inexistentă a fost vândută la licitaţie cu 15.000 de euro

Artmark
licitatie online

Artistul italian Salvatore Garau a vândut la licitaţie o operă de artă inexistentă. Această "sculptură" intitulată "Io sono" a fost vândută pe 18 mai, în cadrul unei sesiuni organizate de casa milaneză Art-Rite, specializată în arta contemporană, anunţă Le Figaro, arată News.ro.

Potrivit El National, estimarea a fost stabilită la 6.000 de euro, dar după licitarea din partea mai multor potenţiali cumpărători, unul dintre ei - care rămâne anonim - a cumpărat "Io sono" cu 15.000 de euro.

Spaţiul, care va găzdui lucrarea, trebuie să îndeplinească mai multe criterii, conform artistului: va trebui să fie o cameră goală, într-o casă privată, al cărui centru să fie liber cu scopul de a aşeza "Io sono".

Opera, care măsoară 1,5 metri pătraţi, va fi delimitată de o bandă lipită pe jos. Cumpărătorul nu va trebui să facă niciun demers pentru a primi această creaţie invizibilă, singurul document care-i va fi trimis este un certificat de garanţie şi de autenticitate.

Salvatore Garau, 67 de ani, se revendică drept un artist al vidului. El invocă filosofia şi religia pentru a justifica preţul exorbitant al acestei opere.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

"Vidul nu este altceva decât un spaţiu plin de energii şi chiar dacă îl golim, potrivit principiului incertitudinii lui Heosenberg vidul are o greutate", pledează el. În aceasta, el are o energie care se condensează şi se transformă în particule, care sunt în noi. La urma urmei, nu-i dăm formă unui Dumnezeu pe care nu l-am văzut niciodată?".

Sculptura sa invizibilă "Buddha eî contemplaţie" a fost expusă în centrul pieţei din faţa teatrului Scala din Milano. Un loc foarte frecventat în care mulţi îşi puteau imagina opera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.