Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ordonanţă pierdută. Cine a semnat adresa CSM către Lazăr

tudorel toader csm

Augustin Lazăr a solicitat Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general al României iniţiat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să i se elibereze o copie a "rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie", document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa în funcţie. CSM i-a transmis lui Augustin Lazăr că la dosar nu există un astfel de document. 

"Urmare a adresei dumneavoastră (...), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (...) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră", se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr.

Vezi şi: Un preşedinte de instanţă confirmă analiza STIRIPESURSE.RO: Instanţele (şi parchetele) îi iau apărarea nelegal lui Augustin Lazăr

Documentul este emis de la cabinetul vicepreşedintelui CSM, Coduţ Olaru. Numele acestuia se află la final, însă semnătura nu îi aparţine acestuia. Aşa cum se poate observa în documentul publicat pe site-ul Ministerului Public, înainte de semnătură există o linie, semn folosit când o altă persoană semnează în locul celui îndreptăţit. Nu este greu de aflat cine a semnat documentul. Din comparaţia cu alte documente ale CSM, reiese clar că semnătura îi aparţine procurorului Cristian Ban, cel care a ocupat în 2017 funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Nu este clar de ce procurorul Codruţ Olaru nu a semnat adresa către Lazăr. Olaru nu ar fi la primul episod delicat din care se "extrage", în vreme ce Cristian Ban s-a remarcat ca fiind cel mai vehement susţinător al taberei Lazăr-Kovesi din CSM, în ultimii ani.

Între timp, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va publica marţi dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, inclusiv documentul care l-ar viza pe Klaus Iohannis.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.