Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un preşedinte de instanţă confirmă analiza STIRIPESURSE.RO: Instanţele (şi parchetele) îi iau apărarea nelegal lui Augustin Lazăr

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Preşedintele Tribunalului Constanţa Teodor-Viorel Gheorghe le cere judecătorilor de la Judecătoria Constanţa să nu semneze solicitarea Forumului judecătorilor din România adresată ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a abandona procedura de revocare a procurorului general al României Augustin Lazăr. Solicitarea preşedintelui Tribunalului Constanţa a fost făcută printr-o adresă transmisă astăzi către judecătorii Judecătoriei Constanţa, prezentată de g4media.ro.

În adresa trimisă judecătorilor, magistratul constănţean confirmă analiza publicată de STIRIPESURSE.RO zilele trecute, prin care se arăta faptul că adunările generale ale instanţelor şi parchetelor nu au dreptul legal să susţină public petiţii. Problema nu este conţinutul petiţiei susţinute de adunările generale (magistraţii au dreptul să susţină ce doresc), ci faprul că se angajează în mod nelegal instituţiile în diverse probleme. Citeşte AICI analiza cu titlul "Parchete şi instanţe pe persoană fizică: Cât de legală este susţinerea DNA pentru Augustin Lazăr".

"Se poate constata că printre atribuțiile adunării generale a judecătorilor unei instanţe nu se regăseşte, în niciun caz, dreptul de a cere declanşarea sau stoparea unor proceduri administrative care nu au legătură directă cu propria instanţă, şi nici cel de a cenzura la nivel declarativ astfel de proceduri. Prevederea legală analizată nu conţine atribuţii exemplificative, ci exhaustive, astfel că nu pot fi adăugate competenţe ale adunării generale prin propria voinţă a acesteia, dacă nu sunt prevăzute extres de lege sau regulamente - iar demersul dumneavoastră nu este prevăzut în astfel de acte normative. Exercitarea unei atribuţii neprevăzute de lege înseamnă, de fapt, încălcarea art. 51 din Legea nr. 304/2004", scrie judecătorul, în mesajul către colegii săi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.