Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pânză de Winston Chruchill, pictată în 1948, a fost vândută cu 2 milioane de euro la Londra

asianewsday.com
pictura Le Pont d'Aix-en-Provence

„Le Pont d'Aix-en-Provence”, o pânză de Winston Chruchill, pictată în 1948, a fost adjudecată la 1,7 milioane de lire sterline (în jur de 2 milioane de euro) în cadrul unei vânzări organizate de Christie's la Londra, pe 20 octombrie, scrie Le Figaro.

Este o sumă mică, în comparaţie cu averile plătite pentru cei mai mari pictori de pe piaţă - Picasso şi Rodin între alţii -, dar o cifră mai mult decât onorantă pentru opera unui artist care nu a pictat decât pentru plăcerea personală şi, uneori, pentru prieteni.

Evaluată între 1,5 şi 2,5 milioane de lire sterline, această pictură în ulei nu a rivalizat cu preţul atins în martie de „La Tour de la mosquée Koutoubia”. Intrat în colecţia actriţei Angelina Jolie, tabloul realizat în Maroc, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost cedat pentru 8,2 milioane de lire sterline (aproape 9,6 milioane de euro), taxe incluse. O cifră record pentru o pânză semnată de Churchill, potrivit News.ro.

În 1948, Churchill nu mai era prim-ministru. Redevenit deputat ca urmare a înfrângerii în alegerile generale din iulie 1945, fostul premier a pictat, în timpul vacanţei sale în sudul Franţei, în compania prietenului Willy Sax, un industriaş elveţian care producea material de pictură şi pe care l-a întâlnit în 1946. Fostul premier britanic i-a oferit pânza „Le Pont d'Aix-en-Provence” prietenului său elveţian Willy Sax în 1955.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.