Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O parohie din Bihor a primit un veşmânt al Sfintei Filofteia

crestinortodox.ro
sf filofteia

Parohia Aleșd I din Oradea, jud. Bihor, a primit un veşmânt care a acoperit moaştele Sfintei Filofteia de la Curtea de Argeş, informează Episcopia Oradiei, notează Basilica.ro.

Veşmântul a fost oferit personal de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, care a liturghisit duminică, 12 septembrie, în parohia bihoreană. Alături de Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a slujit Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

În omilia rostită, Arhiepiscopul Calinic a făcut referire la Fericiri şi a reamintit că numai cei curați cu inima vor vedea pe Dumnezeu.

„Numai așa vom vedea pe Dumnezeu, dacă avem inima curată; scurt și fără comentarii. O inimă curată înseamnă bunătate, adică să nu îți lași mintea și inima copleșită de gânduri. Este foarte greu să ne păzim inima. Iisus Hristos, Fiul Omului, ne îndeamnă să ne imunizăm și să ne ferim inima de primejdiile sufletești, de gândurile care zbuciumă inima”, a spus ierarhul.

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului i-a îndemnat pe credincioși să devină oameni cu inima curată.

Dragii mei, să avem grijă de inima noastră! Să nu fim vrăjmașii inimii noastre! Să vă gândiți mereu la inima voastră și să aveți obiceiul să faceți declarații de dragoste inimii dumneavoastră, iar aceasta să fie un imn de slavă adus lui Dumnezeu. Să spunem în fiecare dimineață, îndată după ce ne-am trezit: „Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, Te iubim din toată inima! Ție, Doamne, Îți mulțumim că ne-ai oferit inima aceasta, care ține viața omului, singura care, asemeni conștiinței omului, lucrează tot timpul!

La finalul slujbei, IPS Calinic a oferit preotului paroh Călin Dănuț Ioniță distincția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Crucea Basarabă, ca expresie a prețuirii și dragostei pentru vrednicia preoțească și slujirea jertfelnică, închinate Bisericii Ortodoxe din România.

Ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Sofronie a evidenţiat importanţa darului primit şi a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic pentru veşmântul Sfintei Filofteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.