Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O parte din donaţiile medicale din Ungaria vor fi distribuite către cinci spitale bihorene

favipiravir

O parte din donaţiile medicale din Ungaria - aparate de ventilaţie, medicamentul Favipiravir şi măşti de respiraţie non-invazive - vor fi distribuite vineri dimineaţă, la Oradea, către spitalele din judeţul Bihor, a declarat joi, pentru AGERPRES, deputatul UDMR Szabo Odon.

"Este vorba despre acea donaţie făcută de Ungaria către România, anunţată de ministrul maghiar de Externe, prin care Ungaria trimite 40 de aparate de ventilaţie mecanică, 1.650 de măşti de respiraţie non-invazive şi 3.000 de cutii de Favipiravir în spitale din România, pentru a contribui la gestionarea cu succes a pandemiei în România", a precizat deputatul UDMR.

În judeţul Bihor se vor primi şapte aparate de ventilaţie, 300 de cutii de Favipiravir şi circa 150 de măşti de respiraţie non-invazive. Acestea vor fi predate vineri dimineaţă reprezentanţilor spitalelor din Bihor, în curtea sediului asociaţiei Caritas Catolica Oradea, respectiv către spitalele din Oradea, Marghita, Aleşd, Beiuş şi Salonta.

Deputatul UDMR a precizat că face demersuri ca medicamentul Favipiravir să ajungă încă în cursul acestei seri la spitalele din Oradea.

Din Oradea, camionul cu donaţii se va deplasa mai departe în judeţele Sălaj şi Satu Mare.

"Practic, noi am ajutat ca aceste donaţii să ajungă la locul potrivit. Ajutăm ca să distribuie cât mai repede donaţiile. Sunt mai multe maşini care vin din Ungaria, una dintre ele vine pe această rută, prin Oradea. Eu i-am ajutat să fie documentele în regulă, fiind vorba de acte de donaţie," a mai declarat deputatul Szabo Odon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.