Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O persoană din Buzău, reţinută în urma unor percheziţii privind infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani

ciocanel judecator

Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au efectuat marţi trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, în urma cărora au fost ridicate documente şi înscrisuri care atestă activitatea infracţională, telefoane mobile şi alte bunuri, precum şi un pistol de calibrul 9 mm, deţinut ilegal.

O persoană în vârstă de 30 de ani a fost reţinută sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. "Opt mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura reţinerii faţă de o persoană, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de alte trei persoane, cu vârste de 55, 51 şi 26 de ani, toate din municipiul Râmnicu Sărat, pentru complicitate la spălare de bani", se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Buzău transmis Agerpres.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 - 2015, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi efectuat operaţiuni economice în ţară şi pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană ce priveau comercializarea de autovehicule de lux second hand iar prin sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi obţinut aproximativ 750.000 de lei. De asemenea, în perioada 2012 - 2017, persoana bănuită ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea a cinci imobile şi două terenuri agricole, pe raza localităţilor Râmnicu Sărat, Bucureşti şi Constanţa.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.