Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O persoană moare de COVID-19 la fiecare două minute în Iran (presă)

iran irak

O persoană moare în prezent din cauza COVID-19 la fiecare două minute în Iran, a declarat luni televiziunea de stat iraniană, în condiţiile în care cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de pandemia de coronavirus a raportat un nou record zilnic de 588 de decese asociate COVID-19, relatează Reuters.

În timp ce autorităţile critică nerespectarea distanţării sociale, mass-media oficială afirmă că spitalele din mai multe oraşe iraniene au rămas fără paturi pentru noii pacienţi cu coronavirus. Unii internauţi au criticat procesul lent de vaccinare, doar 4% din cei 83 de milioane de locuitori fiind complet inoculaţi.

Numărul total al deceselor a ajuns la 94.603, au anunţat autorităţile, în timp ce numărul cazurilor a crescut cu 40.808 în ultimele 24 de ore, ajungând la 4.199.537 în al cincilea val de coronavirus pus pe seama variantei Delta, extrem de transmisibile, informează Agerpres.

"La fiecare două secunde, o persoană se infectează în Iran şi aproape la fiecare două minute o persoană moare din cauza coronavirusului", a declarat televiziunea de stat iraniană, adăugând că majoritatea celor 31 de provincii din Iran au trecut de la nivelul portocaliu de risc mai scăzut la alerta roşie.

În urmă cu o lună rata raportată era de un deces la trei minute asociat COVID-19.

Noul preşedinte iranian Ebrahim Raisi, care a primit duminică prima doză de vaccin COVID-19 produs în Iran, a îndemnat oficialii să accelereze procesul de vaccinare şi să folosească "toate mijloacele necesare" pentru combaterea pandemiei, a informat presa oficială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.