Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O platformă şi o tabără de creaţie au fost lansate pentru tinerii din ţară şi din Republica Moldova, pasionaţi de cinematografie

cinema in parc

O platformă şi o tabără de creaţie au fost iniţiate în sprijinul tinerilor din ţară şi din Republica Moldova pasionaţi de cinematografie, informează news.ro.

„Borcanul cu Ficţiune” este o platformă de creaţie pentru scenarii de film, dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care vor să îşi dezvolte abilităţile de scriere sub îndrumarea unui profesionist.

Înscrierea lucrării (proză, povestire, scenariu) se face pe site-ul borcanul-cu-fictiune.ro până pe 20 iunie.

Un juriu format din actorii Ion Sapdaru şi Adrian Păduraru şi scenaristul Florin Lăzărescu va face selecţia lucrărilor, iar autorii celor 10 texte alese vor participa la tabăra de creaţie „Induction” din judeţul Botoşani, desfăşurată la finalul lunii iulie sub îndrumarea lui Ion Sapdaru. Rezidenţa nu presupune taxe de înscriere sau participare.

Citește și: Șeful OPC Timiș intră la RUPERE după ce DNA a descins la Primăria Timișoara: Au încercat să mă intimideze prin plângeri

Scenariile scrise acolo – bazate pe poveştile locului – vor intra într-o a doua etapă de selecţie, Masterclass. La finalul taberei „Induction”, doar 5 scenarii vor fi câştigatoare şi vor participa la Masterclass-ul din luna octombrie.

Scenariul câştigător va fi transpus în film de scurtmetraj.

Borcanul cu ficţiune - Platformă de creaţie pentru scenarii de film este un proiect de implicare şi responsabilitate socială Vestra destinat tinerilor pasionaţi de film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.