Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O polițistă a fost condamnată: Femeia cheltuia banii confiscați

judecator (1)

O polițistă de la Investigarea Fraudelor a comis-o grav de tot. A fost condamnată după ce a uitat să predea banii confiscați.

Polițista de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Buzău, trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2014, pentru abuz în serviciu în formă continuată, fiind acuzată că nu a depus banii confiscați în urma unor controale, a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni. Sentința este definitivă și a fost dictată de Curtea de Apel Ploiești la sfârșitul lunii martie, după mai bine de un an de proces, anunță opiniabuzau.ro.

Citește și: La Turceni se întâmplă toate: Trei elevi s-au filmat în timp ce făceau orgii sexuale

Ioana Andreea Iosif, subinspector de poliție în cadrul I.P.J. Buzău, Serviciul de Investigare a Fraudelor, la data faptelor, ar fi încălcat legea aproape un an până să fie des­coperită de către colegi în timpul unor verificări interne. Ulterior, conducerea Inspecto­ratului Județean de Poliție a sesizat unitatea de parchet competentă pentru efectuarea cercetărilor. Așa a ajuns în atenția DNA cazul polițistei care a băgat în buzunar banii confiscați. Ea a fost mutată din departamentul în care își desfășura activitatea imediat după ce a fost identificată frauda, la o structură neoperativă din cadrul IPJ Buzău. Ulterior, în urma măsurilor dispuse de Direcția Națională Anticorupție, polițista a fost pusă la dispoziție conform Statutului Polițistului, până la soluționarea definitivă a cauzei. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Iosif Ioana Andreea, subinspector de poliție în cadrul I.P.J. Buzău, Serviciul de Investigare a Fraudelor, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Citește și: Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața s-ar topi / VIDEO

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 10 aprilie 2013-15 ia­nuarie 2014, inculpata Iosif Ioana Andreea, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor, în exer­citarea atribuțiilor de serviciu privind aplicarea sancțiunilor contravenționale pentru fapte ce încalcă prevederile Legii 12/1990 și alte acte normative, în mod repetat, nu a predat în termen de 48 de ore sumele de bani confiscate în baza unui număr de 14 procese verbale, contrar dispozițiilor legale. Sumele de bani confiscate au fost însușite de inculpata Iosif Ioana Andreea, provocând bu­getului de stat un prejudiciu în sumă de 1.424,6 lei și tot­odată un folos necuvenit ob­ți­nut pentru sine, în același cu­antum. În cauză, nu s-au dis­pus măsuri asigurătorii, de­oa­rece prejudiciul produs în cauză a fost recuperat“, se precizează într-un comunicat al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.