Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O porţiune dintr-un pod din Marea Britanie s-a prăbuşit

alerta

O porţiune din Wool Bridge, considerat cel mai bine conservat pod britanic din Epoca Elisabetană, aflat în comitatul Dorset şi descris în romanul "Tess d'Urberville", de Thomas Hardy, s-a prăbuşit în râul peste care a fost construit, Frome, informează miercuri Press Association. Consiliul din comitatul Dorset a fost alertat pentru prima dată în legătură cu o problemă potenţială a acestui pod istoric pe data de 10 ianuarie, după ce un inginer a descoperit o fisură în structura podului, conform Agerpres.

De atunci, mai multe porţiuni din pod "au alunecat în râu", iar o altă fisură a apărut în arcul care susţine unul dintre capetele podului.

Marţi, o parte dintr-un picior al Podului Wool, care a rămas fără susţinere din cauza porţiunilor deja surpate, s-a prăbuşit de asemenea în râul Frome. "Acea porţiune ar putea să se prăbuşească, dar este vorba despre o zonă îngustă şi care este semnalată prin bariere. În prezent, podul rămâne deschis pentru pietoni", a explicat purtătoarea de cuvânt a consiliului. "O macara va fi adusă vineri pentru a începe consolidarea structurii cu ajutorul unor plase metalice umplute cu pietre. Acestea vor fi plasate în aval faţă de zidul prăbuşit, pentru a proteja de eroziune şi pentru a-l stabiliza", a adăugat aceeaşi sursă.

Acele plase cu pietre vor rămâne la faţa locului până în vara acestui an. "Până atunci, vom pregăti schiţele pentru renovare şi vom obţine aprobările de care avem nevoie pentru a putea să lucrăm asupra unei structuri care este inclusă pe lista monumentelor istorice", a adăugat aceeaşi purtătoare de cuvânt.

Podul Wool, la fel ca Woolbridge Manor, a fost descris în celebrul roman "Tess d'Urberville", publicat în 1891 de Thomas Hardy. Istoricii sunt de părere că Wool Bridge datează din secolul al XVI-lea, iar anumite documente istorice atestă efectuarea unor reparaţii în anii 1607 şi 1688.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.