Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O prestigioasă universitate din Australia, victima unei piraterii 'sofisticate' - Au fost expuse date sensibile care acoperă o perioadă de 19 ani

hackeri

Una dintre cele mai prestigioase universităţi din Australia, având legături strânse cu guvernul şi serviciile de securitate, a anunţat marţi că a fost victima unei vaste piraterii informatice realizate de un "operator sofisticat" care a avut acces la date sensibile care acoperă o perioadă de 19 ani, relatează France Presse potrivit Agerpres.

Într-un mesaj către angajaţii şi studenţii săi, Universitatea naţională australiană (Australian National University - ANU), cu sediul în Canberra, nu spune nimic despre identitatea hackerilor care au vizat-o începând de anul trecut.

Rectorul adjunct Brian Schmidt precizează că datele la care hackerii au avut acces includ "nume, adrese, date de naştere, numere de telefon, adrese de e-mail personale, numere de identificare fiscală, informaţii asupra salariilor, informaţii de cont bancar şi numere de paşaport".

Dosarele şcolare şi notele studenţilor au fost de asemenea compromise.

"La sfârşitul anului 2018, un operator sofisticat a avut acces ilegal la sistemele noastre. Am detectat această intruziune acum două săptămâni", a spus Schmidt. "Lucrăm îndeaproape cu agenţiile de securitate ale guvernului australian şi cu partenerii noştri din sectorul securităţii pentru a efectua investigaţiile. Universitatea a luat imediat măsuri pentru a consolida securitatea IT şi lucrează continuu pentru a reduce riscurile viitoare de intruziune", a adăugat el.

Finanţată de guvernul federal, ANU este una dintre primele instituţii de cercetare şi învăţământ superior din ţară, frecventată în fiecare an de zeci de mii de studenţi.

Autorităţile australiene au dezvăluit că în februarie sistemul informatic al parlamentului a fost de asemenea ţinta unei piraterii majore, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu reţelele principalelor partide politice.

Prim-ministrul Scott Morrison a acuzat un "agent de stat sofisticat", în timp ce experţii au avansat posibilitatea unei implicări chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.