Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O prioritate națională, absentă din programul de guvernare: Ce se va întâmpla cu banii din PNRR pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic?

Bucuresti FM
Bulină roșie

Programul de guvernare al noului guvern PSD-PNL vine cu cel puțin o surpriză neplăcută: documentul nu cuprinde niciun cuvânt despre consolidarea clădirilor cu risc seismic.

În niciun capitol nu apare consolidarea școlilor spre exemplu, în contextul recentelor cutremure din Arad și Gorj.

La capitolul dedicat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației apare, sumar, la obiective de guvernare, eficientizarea energetică a clădirilor. Nimic însă despre consolidarea seismică.

Totul în contextual în care pe site-ul aceluiași minister apare o știre despre primele trei contracte semnate cu finanțare din Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în valoare totală de 53.043.390 lei.

Aceaști sursă arată, totodată, că ministerul oferă și sprijin financiar, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 282 milioane de euro, pentru 238 de clădiri (blocuri de locuințe, spitale și școli), fiind semnate toate contractele de finanțare, iar 59 de proiecte sunt deja în etapa de implementare, cu lucrările de construcții începute.

Nu este clar ce face noul guvern cu cele 282 de milioane de euro din PNRR pentru consolidare seismică și ce măsuri va lua, dacă există preocupări în această direcție, pentru a preveni repetarea în România a recentei tragedii din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.