Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O problemă neașteptată a lovit în prima linie a soldaților ucraineni: rușii îi pot cumpăra ușor pe dependenții de păcănele

the guardian
soldati ucraina

Ucraina se confruntă cu o problemă total neașteptată în rândul soldaților. Soldații încasează solde foarte bune, peste 2500 de dolari, dar în același timp au și mult timp de stat în tranșee, așa că au început să joace banii la cazinourile online, multe dintre acestea fiind rusești. Problema este că soldații ajung în pragul disperării pierzând toți banii, iar ucrainenii se tem că rușii îi pot controla prin intermediul cazinourilor. Problema a ajuns la cel mai înalt nivel, iar Volodimir Zelenski a convocat o întâlnire de urgență cu specialiștii din domeniu, informează Bloomberg.

O petiție depusă de un militar ucrainean a subliniat pericolele pe care le reprezintă faptul că trupele - care adesea petrec ore îndelungate în afara luptei - cheltuiesc o mare parte din salariul lor lunar pe platformele de jocuri de noroc online de pe telefoanele mobile. Personalul militar de pe front poate câștiga aproximativ 100.000 de grivne (2.500 de dolari) pe lună, de cinci ori mai mult decât salariul mediu din Ucraina.

Soldații își cheltuie banii la păcănele

Documentul, depus de un militar care se identifică drept Pavlo Petrychenko din brigada 59, face un portret al soldaților ucraineni care își cheltuiesc veniturile pe jocuri de noroc, luând împrumuturi pentru a acoperi datoriile - și uneori amanetează echipamente militare, precum drone și camere termice, pentru a face față plăților.

"Pentru mulți dintre ei, jocurile de noroc devin singura modalitate de a face față stresului, provocând rapid dependența de dopamină și erodând autodisciplina", a scris Petrychenko în petiția care a strâns cele 25.000 de semnături necesare pentru a fi luată în considerare.

Se tem că rușii cumpără soldații disperați

Petiția a citat, de asemenea, riscul ca operatorii ruși de cazinouri online să vizeze clienții cu reclame menite să asigure accesul la date private ale personalului militar, dar și ale civililor. Soldații îndatorați sunt o țintă perfectă pentru campaniile de manipulare desfășurate de serviciile secrete rusești, se arată în petiție.

În timp ce trupele așteaptă ajutor - un pachet de 60 de miliarde de dolari din partea SUA ar putea obține în cele din urmă aprobarea Congresului, în timp ce Zelenski a semnat un proiect de lege controversat de reducere a vârstei de recrutare la 25 de ani - petiția evidențiază o problemă cu care se confruntă soldații, mulți dintre ei fiind înrădăcinați în linii de front care abia s-au mișcat în cea mai mare parte a războiului.

Președintele Volodimir Zelenski a ieșit public și a spus că s-a întâlnit cu oficiali de top din domeniul securității pentru a discuta problema jocurilor de noroc din prima linie.

"Pregătim pașii adecvați, care vor adăuga controlul necesar asupra industriei și vor contribui la protejarea corespunzătoare a intereselor societății", a declarat Zelenskiy marți seara târziu în discursul său obișnuit televizat. El nu a detaliat ce măsuri are în vedere guvernul.

Un deputat ucrainean, Yaroslav Zheleznyak, a declarat că o comisie parlamentară se va reuni joi pentru a discuta un proiect de lege care să impună controale mai stricte asupra industriei jocurilor de noroc, inclusiv să sublinieze consecințele pentru publicitatea ilicită.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.