Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O puternică grupare jihadistă din Siria, care controla zona, susţine că nu ştia că liderul SI trăia în Idlib

European Council of Fofeign Affairs
Hayat Tahrir al-Sham

Gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTS), fostă ramură siriană a Al-Qaida care domină regiunea Idlib (nord-vest), a afirmat duminică seară că nu ştia că liderul grupului rival Stat Islamic (SI) trăia în această zonă înainte de a fi ucis într-un raid american, transmite AFP preluat de agerpres.

Liderul SI, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a fost ucis joi de forţele speciale americane într-o clădire în care locuia la Atme, în provincia Idlib, ultimul bastion important jihadist şi rebel din Siria.

"Nu eram la curent cu o astfel de operaţiune înainte să se întâmple", a spus gruparea jihadistă HTS într-un comunicat duminică, adăugând că nu cunoştea "identitatea locatarilor locului (vizat)".

"Condamnăm această operaţiune", a mai spus grupul, precizând că va continua "să lupte împotriva viciilor şi crimelor" SI.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), HTS desfăşoară ocazional operaţiuni împotriva celulelor afiliate SI în regiunea de nord-vest a Siriei care aproape jumătate se află sub controlul lor.

În ultimele luni, HTS a luptat împotriva jihadiştilor înarmaţi afiliaţi SI, în special în zona rurală de sud şi în sud-vestul Idlibului, a indicat OSDO care dispune de o vastă reţea de surse în ţară.

Pe lângă o parte din provincia Idlib, HTS controlează zone din provinciile învecinate Hama, Alep şi Latakia.

Regiunea, figurând printre ultimele aflate în afara controlului Damascului, adăposteşte, de asemenea, grupuri rebele şi alte facţiuni jihadiste aliate HTS precum Hurras al-Din.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.