Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O realizatoare Realitatea TV susţine că în spatele Al-Qaida s-ar afla “poporul ales” şi nu musulmani

În contextul tragicului atac terorist de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo toate canalele de ştiri au dedicat spaţii largi evenimentului. Iar unii realizatori TV au ieşit pe piaţă cu nişte teorii cel puţin “halucinante”, după cum scrie site-ul reportervirtual.ro.

Astfel, realizatoarea de origine musulmană Denise Rifai, de la Realitatea TV, a susţinut pe post că în spatele Al-Qaida “nu s-a dovedit faptul că ar fi musulmani”.

Mai mult, ea a sugerat că responsabil de crearea grupării teroriste Al-Qaida ar fi evreii, adică “poporul ales”.

Realizatoare Realitatea TV insinuează că evreii stau în spatele Al-Qaida



Într-o replică transmisă ulterior sursei precizate, jurnalista aduce o serie de precizări referitoare la afirmaţia făcută:

„Afirmatia legata de poporul ales viza tocmai excluderea poporului ales din orice discutie referitoare la organizatiile teroriste. Mai mult, mi-am dorit  sa nu las în suspans şi să sugerez prin neclarificarea poziţiei mele ca m-aş referi inclusiv la poporul ales. Am vrut să nu existe niciun dubiu, să scot din afirmaţia mea posibilitatea ca cineva de religie iudaică să fie considerat a fi în spatele unei astfel de organizaţii criminale. 

Aveam în vedere faptul că nici până astăzi nu este clar de unde vine sursa de finanţare pt Al Qaida. Al qaida este o sperietoare mondiala, o asociem cu spaţiul musulman, dar până astăzi nu s-a răspuns la nişte întrebări care s-au ridicat după evenimentele de la 11 septembrie cu stringenţă. Ne confruntăm astăzi cu Isis despre care în afara execuţiilor în direct, prea mare lucru nu se ştie iar afirmatia mea avea în vedere faptul ca în contextul în care la nivel mondial structurile de securitate sunt foarte bine puse la punct, nu reuşim să eradicăm acest fenomen. 

Ceea ce mi se pare mie însa foarte grav este însă modul în care a fost deturnată afirmaţia mea făcându-se apel la originea mea musulmană, jignirile care mi-au fost aduse, radicalizarea discursului şi împărţirea între musulmani şi ceilalţi, şi automat punerea în discutie a bunei mele credinte şi a profesionalismului meu.„
explică Denise Rifai.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.