Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O refugiată din Ucraina, cu doi copii, ajutată de poliţiştii din Deva

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam refugiati ucraina

O femeie refugiată din Ucraina, însoţit de doi copii cu vârstele de 5 şi 7 ani, a fost ajutată de poliţiştii din Deva să-şi continue drumul spre graniţa de vest, după ce bateriile maşinii sale s-au descărcat complet, iar autoturismul a rămas blocat pe şoseaua de centură a municipiului, a informat miercuri IPJ Hunedoara.

Întrebată unde doreşte să ajungă, femeia le-a relatat poliţiştilor care au ajuns la faţa locului că este pe drum de aproximativ două zile, fiind nevoită să fugă din calea bombardamentelor, şi că se îndreaptă spre Budapesta.

"Poliţiştii s-au mobilizat foarte repede, au adus o platformă care a ridicat autoturismul şi l-au dus în parcarea unui supermarket din Deva, unde există o staţie de încărcare electrică. Femeia şi cei doi copii ai săi au fost transportaţi cu autospeciala poliţiei până la parcarea în cauză", a precizat sursa citată.

Deoarece bateriile autoturismului erau complet descărcate, iniţial nu s-a reuşit încărcarea acestora cu adaptorul original. Cu sprijinul unui specialist, poliţiştii au găsit însă o metodă de a conecta una din bateriile autoturismului la sistemul electric al autospecialei poliţiei. Apoi s-a reuşit încărcarea bateriilor maşinii de la staţia specializată, astfel că după două ore maşina femeii era gata de drum, precizează informarea IPJ Hunedoara.

După încheierea operaţiunii, femeia şi cei doi copii au fost cazaţi la un hotel din municipiul Deva, urmând să îşi continue călătoria spre Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.