Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O româncă anunță cum combat autoritățile din Tenerife coronavirusul: AMENZI de 30.000 de euro!

www.agerpres.ro
protest medici spania

O română ce trăiește în Tenerife dă detalii de ultimă oră despre cum gestionează autoritățile de acolo pandemia de croronavirus, după ce numărul infectărilor a explodat. Pandemia de COVID-19 a închis hotelurile din Tenerife iar mulți români au intrat în șomaj tehnic. Amenda pentru cei care organizează petreceri neautorizate ajunge până la 30.000 de euro, conform Mediafax.

Citește și: Traian Băsescu PROFEȚEȘTE: Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă

Adina Bandini Lazăr trăieşte de 17 ani în Tenerife, Insulele Canare, unde până de curând erau foarte puţine cazuri de COVID-19.

Dacă acum trei săptămâni, în tot arhipelagul spaniol erau doar 144 de persoane infectate, bilanţul a ajuns acum la 638.

Românca a observat că, după relaxarea restricţiilor, au apărut tot mai multe petreceri în aer liber care au provocat o creştere rapidă a îmbolnăvirilor.

Adina spune că a existat chiar şi o petrecere ilegală, care a fost convocată pe o plajă mai retrasă cu sloganul „Să ne dăm virusul unii altora”.

Din fericire, autorităţile au evitat organizarea acestei reuniuni şi au luat decizii drastice care afectează în special viaţa de noapte.

Toate ringurile de dans au fost închise şi fumatul a fost interzis la terase şi în spaţiile publice, unde nu se poate respecta distanţa minimă de 1,5 metri.

Ultimul bilanţ zilnic al pandemiei din Spania a ajuns la 2.935 şi reprezintă o adevărată explozie de cazuri de COVID-19.

Drept urmare, Guvernul a decis împreună cu administraţia regională să închidă discotecile şi să interzică fumatul pe stradă, în toată Spania.

„Au închis toate discotecile, grupurile nu pot fi mai mari de 10 persoane, iar dacă se organizează petreceri neautorizate de primărie, amenda ajunge până la 30.000 de euro. De asemenea, a fost interzis fumatul în toate spaţiile deschise, dacă nu există distanţă de siguranţă, iar masca este obligatorie, inclusiv dacă te plimbi pe malul mării. O poţi da jos doar dacă faci plajă sau baie. Aceasta este noua normalitate a Insulelor Canare. Hotelurile sunt închise. Oamenii încă aşteaptă şi încă sunt în şomaj tehnic”, a spus Adina Bandini Lazăr.

Acesta se teme că în momentul în care se va hotărî să nu se mai plătească şomajul tehnic sau hotelurile se vor închide definitiv, atunci va fi situaţia dramatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.