Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O satiră privind birocraţia din UE scrisă de un austriac a câştigat Premiul german pentru carte

carte, scris

O satiră privind Uniunea Europeană şi birocraţia ei, care începe cu un porc care aleargă dezlănţuit pe una dintre principalele străzi din Bruxelles, a câştigat prestigiosul Premiu german pentru carte, relatează luni Reuters, citează AGERPRES.

Scriitorul austriac Robert Menasse a primit luni premiul de 25.000 de euro pentru romanul său "Die Hauptstadt" (capitala - n.r.), cu o zi înainte de inaugurarea Târgului de carte de la Frankfurt.

Citeşte şi: EMOŢIONANT - 90.000 de fani, omagiu pentru Tom Petty - VIDEO

Viitorul Europei este incert în contextul în care Marea Britanie se ceartă cu Bruxellesul în privinţa termenilor plecării sale din blocul comunitar după votul din iunie 2016 privind Brexitul. În pofida eforturilor de a face un front unit, cei 27 de membri rămaşi sunt profund divizaţi în privinţa monedei euro, a taxelor şi a migraţiei. 

"Vremurile noastre sunt prezentate atât de bine din punct de vedere literar încât contemporanii se recunosc pe ei înşişi, iar generaţiile viitoare vor înţelege mai bine această perioadă", a precizat Asociaţia germană a editorilor şi vânzătorilor de carte. 

Ziarul austriac Salzburger Nachrichten a numit cartea lui Menasse "provocatoare, oportună şi importantă: o pledoarie pentru a ne aminti ce se află în miezul 'proiectului de pace european' şi de avea curajul să-l ducem în faza următoare". 

Cartea, publicată de Suhrkampf Verlag în septembrie, a fost una dintre cele şase apariţii editoriale care s-au aflat pe lista scurtă pentru premiu. Menasse, emoţionat, şi-a primit premiul la Frankfurt.

Citeşte şi: Victor Ciutacu 'ÎL DISTRUGE' pe Mihai Tudose: 'Se comportă ca o unealtă a sistemului' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.