Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O școală din Dimăcheni se află în scenariul 2, deşi în comună există un singur caz de COVID-19

med.virginia.edu
delta covid

Şcoala gimnazială nr. 1 din comuna Dimăcheni funcţionează în scenariul 2, care presupune participarea elevilor la cursuri atât fizic, cât şi online, deşi localitatea are una dintre cele mai scăzute rate de infectare cu SARS-CoV-2 din judeţul Botoşani, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, în comuna Dimăcheni se înregistra, marţi, un singur caz de îmbolnăvire cu COVID-19, ceea ce face ca rata de infectare să fie de doar 0,74 cazuri la 1.000 de locuitori.

Cu toate acestea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a decis ca unitatea de învăţământ să funcţioneze în scenariul 2, ca urmare a faptului că mai puţin de 60% dintre cadrele didactice de aici sunt vaccinate.

"Nu s-a ţinut cont de rata de infectare, ci de alţi indicatori. Aplicăm legea. Nu putem comenta legea", a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, Ada Macovei.

O situaţie centralizată de IŞJ Botoşani arată că doar 36% din angajaţii Şcolii gimnaziale nr. 1 din comuna Dimăcheni sunt vaccinaţi anti-COVID-19. La această unitate de învăţământ personalul didactic este vaccinat în proporţie de 32%, personalul didactic auxiliar - de 100%, în timp ce personalul nedidactic este imunizat în proporţie de 25%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.