Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O scrisoare a lui George H.W.Bush aminteşte de campaniile electorale CIVILIZATE din SUA

În ultimele săptămâni ale unei campanii electorale foarte dure, o veche scrisoare adresată de George H.W.Bush succesorului său Bill Clinton a reapărut pe reţelele de socializare, trezind nostalgia multor americani după campaniile electorale mai elegante de altădată, notează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Jumătate din ruşi cred că înăbuşirea revoltei din Ungaria a fost justificată

După afirmaţiile fără precedent ale candidatului republican la preşedinţie Donald Trump, care a pus la îndoială legitimitatea alegerilor şi susţine că nu ştie dacă le va recunoaşte rezultatul, această mică notiţă scrisă de mâna lui George Bush senior lui Bill Clinton în 1993 revine în actualitate.

"Succesul dumneavoastră este succesul ţării dumneavoastră", îi scria al 41-lea preşedinte al SUA. "Vă susţin total", adaugă el în mesajul adresat adversarului său care îl privase de un al doilea mandat la Casa Albă.

Citeşte şi: Americanii, ameninţări fără precedent la adresa Coreei de Nord: Ce spun oficialii Pentagonului

O fotografie a acestei scrisori foarte elegante, care poate fi văzută la biblioteca prezidenţială Bush, a fost distribuită pe larg pe reţelele de socializare după ce un moderator de la radio a postat-o cu comentariul:" Citiţi asta ! Gândiţi-vă la ea! Elegantă scrisoare de predare a puterii din partea lui George H. W.Bush lui Bill Clinton. Este frumos".

"Ce ni s-a întâmplat în aceşti ultimi 20 de ani? Sunt uluit. Ce ruşine!", a reacţionat un alt utilizator de Twitter faţă de actuala campanie, a doua zi după ultima dezbatere televizată, foarte tensionată, de miercuri, între cei doi candidaţi la preşedinţie.

Citeşte şi: Liderii UE, pregătesc noi SANCȚIUNI împotriva Rusiei

Hillary Clinton distribuise deja o imagine a acestei scrisori în luna iunie, amintind că amabilul mesaj al lui George Bush senior a emoţionat-o până la lacrimi la vremea respectivă: "Era acolo un sfat bun cu privire la faptul de a rămâne concentrat asupra a ceea ce este important, în pofida criticilor", scrisese ea pe Instagram alături de imaginea scrisorii. "Ei tocmai se bătuseră într-o campanie feroce." "Bill a câştigat, preşedintele Bush a pierdut. Într-o democraţie aşa se întâmplă", adăugase ea.

Citeşte şi: Liderul ISIS e în CORZI: Recompensă URIAȘĂ pusă pe capul celui mai vânat om din lume

În această notă adresată succesorului său, George H.W. Bush îi exprima "sentimentul său de uimire şi de respect" în momentul în care Bill Clinton intra în prestigiosul Birou Oval. "Vor exista momente foarte dure", adaugă el în mesaj. "Nu lăsaţi criticile să vă descurajeze sau să vă facă să deviaţi de la traseul dumneavoastră."

Bill Clinton nu a păstrat totuşi această viziune romantică a Biroului Oval, în care a avut după câţiva ani o aventură cu stagiara Monica Lewinsky, comentează ironic AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.