Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O sculptură uriaşă reprezentând un ou în care un pui eclozează a fost instalată în centrul Varşoviei

captura Twitter
protest polonia

În centrul Varşoviei, mai multe persoane se apleacă spre o sculptură uriaşă reprezentând un ou, apropiindu-şi urechile de coaja pătată de o culoare albastru închis pentru a asculta sunetele unui pui de pasăre care eclozează, în timp ce la câţiva paşi distanţă, o cioară îşi înclină capul pentru a lua câteva înghiţituri de apă dintr-un mic iaz artificial, relatează sâmbătă AFP.

Instalată în Place des Cinq Coins - care în secolul al XVIII-lea era o arenă de luptă pentru animale - această operă de artă acustică simbolizează un apel la empatie faţă de animale în era schimbărilor climatice, scrie agerpres.ro.

"Acest pui de pasăre şi iazul de lângă el arată o sensibilitate faţă de locuitorii non-umani din Varşovia", a declarat Aldona Machnowska-Gora, viceprimarul Varşoviei, la inaugurarea sculpturii.

"Simţiţi-vă liberi să vă apropiaţi de ou şi să-l îmbrăţişaţi. Oferă o experienţă incredibilă", a mai spus ea.

"Ne pasă atât de mult de bunăstarea noastră. Este o obsesie totală (...) Este timpul să ne gândim şi la alte specii", a declarat Joanna Rajkowska, artista care a realizat sculptura.

Având aproximativ doi metri înălţime şi trei metri lungime, "L'oisillon" este o versiune uriaşă a unui ou de mierlă.

"În interior, în locul unui pui de pasăre, avem o mulţime de electronice, o mulţime de circuite şi traductoare de sunet (..) Deci puiul de pasăre vorbeşte", a adăugat Rajkowska.

Se pot auzi, de asemenea, "bătăile inimii lui, care sunt de trei ori mai rapide decât cele ale inimii omului", a spus ea. "Practic, este o viaţă disperată să încerce să iasă din ou".

Artista este, de asemenea, autoarea unui uriaş palmier fals care a adăugat o nota tropicală capitalei poloneze cenuşii, devenind un loc emblematic, extrem de popular.

De asemenea, sculptura este menită să fie "suprarealistă, neaşteptată şi uşor în afara realităţii", a mai spus ea.

"Puiul de pasăre este de fapt un proiect trist. Este nuanţat de dezamăgire, dar şi de speranţa că într-o zi vom fi suficient de maturi pentru a vedea dincolo de noi înşine", a mai spus autoarea proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.