Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O stradă din Paris va purta numele lui Alekei Navalnîi

Iulya și Alexei Navalnîi

O stradă din Paris va purta numele lui Alekei Navalnîi. Strada care a fost redenumită se va numi acum Lʼavenue Alexeï Navalny. Sursa citată este Consiliul Arondismentului 16 din Paris, anunță Meduza, potrivit Rador Radio România.

Consiliul Arondismentului 16 din orașul Paris a votat în unanimitate în favoarea deciziei de a redenumi strada L'avenue Chantemesse în Lʼavenue Alexeï Navalny. L'avenue Chantemesse, unde se află sediul Ambasadei Rusiei, va purta numele opozantului rus Navalnîi. Un monument de artă va fi, de asemenea, amplasat la intersecţia dintre două bulevarde, în memoria lui Navalnîi. Inițiativa aparaţine senatorului Francis Szpiner, care până în anul 2023 a fost primarul Arondismentului 16 din orașul oraşul Paris. Susținătorii lui Navalnîi au lansat în mod repetat petiții, prin intermediul cărora au propus ca străzi din orașe europene să fie redenumite în memoria lui Aleksei Navalnîi, în mod special la Haga, Berlin și Vilnius. De asemenea, unii politicieni occidentali au venit cu această iniţiativă. Până în momentul de faţă, niciuna dintre aceste iniţiative nu a fost realizată.


Aleksei Navalnîi a murit într-o colonie din satul Harp, de la Cercul Polar, pe 16 februarie. Raportul oficial întocmit de autorităţile ruse cu privire la decesul său susţinea că acesta a decedat din cauze naturale. Asociații politicianului consideră că acesta a fost ucis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.