DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O studentă a Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, multiplă campioană la gimnastică ritmică, a fost premiată de conducerea universităţii

www.agerpres.ro
gimnastică ritmică

O studentă a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Andreea Cristina Verdeş, în anul al II-lea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, multiplă campioană naţională la gimnastică ritmică, a primit, joi, din partea rectorului universităţii o diplomă de excelenţă pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţii naţionale şi internaţionale în domeniul gimnasticii ritmice.

La eveniment au mai participat prorectorii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi profesorul şi antrenorul Constantin Radu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu: ‘Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali’

În deschiderea ceremoniei, rectorul UAIC, Tudorel Toader, a subliniat importanţa punerii în valoare a studenţilor talentaţi şi intenţia UAIC de a demara un proiect de promovare şi încurajare a tinerilor care au calităţi deosebite în diverse domenii.

"Studenţii noştri ne reprezintă cu cinste în numeroase competiţii naţionale şi internaţionale. Fiecare student al UAIC este foarte bun în profilul în care se specializează, fiecare în parte ne face cinste şi va deveni un ambasador al Universităţii acolo unde va profesa. Andreea ne reprezintă cu mare cinste în toate colţurile lumii", a spus prof. univ. dr. Tudorel Toader, citat prin intermediul unui comunicat de presă.

Rectorul UAIC a precizat că o formă de susţinere a talentelor sportive este şi realizarea Bazei Sportive a UAIC, "care nu va fi doar a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport sau a Universităţii, ci a întregii comunităţi, urmând a fi deschisă pentru competiţii naţionale şi internaţionale".

Conform documentului de presă, Andreea Cristina Verdeş este campioană naţională în exerciţiu şi reprezintă singura opţiune a României pentru participarea la Olimpiada din acest an la disciplina gimnastică ritmică. Ea se pregăteşte să participe în zilele următoare la concursurile de calificare pentru Olimpiada de la Tokyo, care se va desfăşura în perioada 23 iulie - 8 august, fiind antrenată de prof. Cătălina Radu şi prof. Constantin Radu.

"Anul acesta va fi destul de greu pentru mine şi sper să reprezint Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi cu succes şi cu mândrie. Mă bucură iniţiativa domnului rector privind realizarea bazei sportive la UAIC şi faptul că sprijiniţi performanţa şi studenţii", spun aceştia prin intermediul comunicatului de presă.

În urmă cu doi ani, Andreea Cristina Verdeş a reuşit să ocupe locul al V-lea la Jocurile Europene de la Minsk-la panglică, iar în acest an, în luna februarie, a participat la Turneul Internaţional de la Moscova şi a concurat la Grand Prix-ul "Alina Kabaeva", un mare premiu al gimnasticii ritmice mondiale la care au participat 50 de gimnaste din întreaga Europă, unde a reuşit să ocupe poziţia a IV-a la măciuci şi la panglică, poziţia a VI-a la minge şi la cerc şi locul al VI-lea la individual compus.

Antrenorul gimnastei, prof. Constantin Radu, a precizat că primul contact al Andreei cu gimnastica a avut loc la vârsta de 4 ani, iar prima medalie a fost obţinută la vârsta de 7 ani, la proba de ansamblu, fără obiect. Au urmat clasări constante pe podium la Campionatele Naţionale şi Internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.