Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O studentă la jurnalism din Turcia a fost menţinută în arest pentru insulte aduse preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe Facebook

The Financial Express
Turcia steag

O studentă la jurnalism din Turcia a fost menţinută în arest pentru insulte aduse preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe Facebook, a declarat luni avocatul femeii, relatează dpa preluată de Agerpres

Vineri, un tribunal din provincia Trabzon a dispus ca Berivan Bila, o studentă la jurnalism în vârstă de 24 de ani de la Universitatea Tehnică Karadeniz să rămână în arest în aşteptarea procesului după ce a fost reţinută cu o zi mai devreme. Curtea a menţionat în hotărârea sa postările 'ofensatoare' de pe Facebook împotriva preşedintelui, potrivit documentelor instanţei consultate de dpa.

Instanţa s-a arătat extrem de îngrijorată de o postare de pe 10 ianuarie, în care Berivan Bila spunea că mass-media a devenit 'un servitor al dictatorului'.

Berivan Bila a respins vineri acuzaţiile instanţei de judecată, afirmând că a criticat guvernul şi nu l-a vizat în mod special pe Erdogan.

Bila, membră a grupului de studenţi de stânga Kolektif, a publicat un articol în iulie 2017 în care a criticat detenţia jurnaliştilor, fără a menţiona numele lui pe Erdogan.

Avocatul femeii a afirmat că a făcut apel luni la decizia curţii din Trabzon de a o menţine în arest pe studentă. Instanţa dispune de şapte zile lucrătoare pentru a-şi face cunoscută decizia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.