Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O subunitate de pompieri militari a ISU Vrancea a fost inaugurată la Dumbrăveni

Agerpres.ro
vrancea

O subunitate de pompieri militari a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, care va deservi 35 de sate din comunele învecinate, a fost inaugurată, vineri, la Dumbrăveni.

"Este un proiect de suflet, la care m-am gândit încă din 2016. Eu sunt în administraţia publică din 1991, am participat la foarte multe evenimente şi am realizat că prioritatea într-o localitate este un prim ajutor care să vină foarte rapid. Şi atunci m-am gândit la acest punct ISU, care poate ajunge în orice colţ al localităţii în maxim cinci minute, un timp de intervenţie foarte scurt care poate salva atât vieţi, cât şi limita pagubele materiale. Mai mult decât atât, noi suntem tranzitaţi şi de două drumuri naţionale, DN2-E85 şi DN2N, unde se întâmplă foarte multe accidente de circulaţie, iar de acum încolo echipa prezentă la punctul de lucru de la Dumbrăveni va putea interveni în timp util pentru descarcerare şi prim ajutor", a declarat primarul comunei Dumbrăveni, Valentin Tâlvăr.

Situat la jumătatea distanţei dintre Focşani şi Râmnicu Sărat, operaţionalizarea acestui punct de lucru aduce beneficii comunităţilor din zonă prin reducerea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă.

Subunitatea va fi deservită de cinci subofiţeri pe fiecare tură de serviciu şi o autospecială cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare.

Sectorul de intervenţie a punctului de lucru Dumbrăveni are în compunere 35 de sate din comunele Dumbrăveni, Bordeşti, Tâmboieşti, Slobozia Bradului, Obrejiţa, Sihlea, Gugeşti, Gura Caliţei, Popeşti şi Urecheşti, cu o suprafaţă de 400 de kilometri pătraţi şi o populaţie de 39.500 de persoane.

În ultimii cinci ani, pompierii vrânceni au intervenit în zonă în circa 1.280 de misiuni, din care 216 incendii la gospodării şi 60 de incendii de vegetaţie uscată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.