Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tabără de pictură destinată studenţilor din Iaşi şi Chişinău a debutat la Memorialul Ipoteşti - Centrul de Studii 'Mihai Eminescu' din Botoşani

wikipedia.org
memorialul ipotesti mihai eminescu

O tabără de pictură destinată studenţilor din Iaşi şi Chişinău a debutat, luni, la Memorialul Ipoteşti - Centrul de Studii "Mihai Eminescu" din Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţia de cultură.

Potrivit sursei citate, Tabăra de arte vizuale, care va dura până pe 28 august şi care va fi coordonată de pictorii Constantin Tudor din Iaşi şi Liviu Şoptelea din Botoşani, va avea ca temă "opera eminesciană sub aspectul ei cromatic", potrivit Agerpres.ro.

"Pornind de la versuri reprezentative, de la identificarea lexemelor cromatice, participanţii la atelierele din cadrul Taberei de arte vizuale de la Ipoteşti vor transpune în pictură imaginile poetice eminesciene. De la forţa de sugestie a cuvintelor, paleta de simboluri, metafore, comparaţii şi epitete cromatice, sugerate prin prisma cuvântului, tinerii pictori vor folosi îmbinarea culorilor, formelor, nuanţelor şi contrastelor pentru a transpune ideea poetică", se precizează în comunicatul Memorialului Ipoteşti.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să pună bazele unei colaborări de durată cu facultăţile de profil din ţară şi de peste hotare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.