Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tânără din Ucraina a născut o fetiţă la spitalul din Suceava: Femeia a fost însoţită în sala de naşteri de o voluntară care cunoaşte limba ucraineană

stiri.md
nou nascuti bebelusi

O mamă refugiată din Ucraina a născut o fetiţă la spitalul din Suceava, femeia fiind dusă cu ambulanţa de la hotelul unde era cazată alături de alte zeci de persoane care au fugit din zona de conflict, conform news.ro.

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care deţine hotelul unde sunt primiţi refugiaţi din Ucraina, scrie pe pagina sa de Facebook că "s-a născut primul copilaş refugiat în Suceava".

"Perfect sănătos. E fetiţă. I s-a rupt apa mamei când era pe saltea, în salonul mare de evenimente. Trebuia să plece în Polonia", afirmă Ştefan Mandachi.

El a precizat că tânăra mamă a fost ajutată de o voluntară, care a sunat la ambulanţă şi a însoţit-o la spitalul din Suceava, potrivit Agerpres.

"Tânăra refugiată era foarte panicată, fiind la prima naştere. Voluntara noastră a auzit ţipete în salonul mare. A lăsat totul, a sunat ambulanţa şi a mers la spital de urgenţă. A calmat-o şi a intrat în sala de operaţii cu ea, a tradus în ucraineană tot pentru ea. Voluntara este tot din Ucraina, dar stabilită la Suceava. Mă gândesc ce-ar fi simţit viitoarea mămică fără să înţeleagă un cuvânt din ce-ar fi zis medicii. Fetiţa e sănătoasă. Mama e la spital. Probabil mai stă. A ieşit din anestezie. A născut prin cezariană. Ştiu ca trebuia să plece spre Polonia", a precizat omul de afaceri sucevean.

Ştefan Mandachi a afirmat că dacă tânăra mamă este de acord el îi va boteza copilul.

Potrivit lui Mandachi, la hotelul său au fost cazaţi de la izbucnirea crizei peste 500 de cetăţeni din Ucraina. Cei mai mulţi dintre ei au plecat deja către alte state din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.