Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tânără saudită care urma să fie expulzată din Thailanda s-a baricadat în camera sa de hotel. Ea se teme că va fi ucisă în Arabia Saudită

shixon.com
burqa

O tânără saudită de 18 ani, arestată duminică pe aeroportul din Bangkok şi care urma să fie expulzată, s-a baricadat luni într-o cameră de hotel din capitala Thailandei, cerând să se întâlnească cu reprezentanţi ai Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi, relatează AFP preluată de Agerpres.

Acest eveniment a luat o turnură specială după uciderea recentă a jurnalistului Jamal Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul şi o petiţie a fost lansată pe Change.org pentru a-i susţine cauza.

"Le cer tuturor persoanelor care se află în zona de tranzit din Bangkok să protesteze împotriva expulzării mele", a scris luni Rahaf Mohammed Al-Qunun pe contul ei de Twitter.

Într-o înregistrare video postată pe aceeaşi reţea socială, ea a arătat cum s-a baricadat cu ajutorul unei mese în camera sa de hotel de la aeroport.

Ea urma să fie trimisă luni în Arabia Saudită, însă tânăra femeie se teme că va fi închisă când va ajunge în ţară.

"Sunt 100% sigură că mă vor omorî când voi ieşi dintr-o închisoare saudită", a declarat ea pentru AFP, cerând să se întâlnească cu oficiali ai Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Tânăra femeie pretinde că se află în tranzit pentru a cere azil în Australia unde, afirmă ea, dispune de viză. UNHCR a refuzat luni să facă orice comentariu. Ambasada Australiei nu a răspuns solicitărilor AFP.

Tânăra saudită de 18 ani şi-a acuzat familia că a închis-o timp de şase luni într-o cameră pentru că şi-a tăiat părul. Serviciile de imigraţie thailandeze au afirmat însă că tânăra încearcă să scape de o căsătorie aranjată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.