Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O traficantă de heroină australiană va fi eliberată de Indonezia după 13 ani de detenție

heroina

Prima membră a unei bande de traficanţi de heroină numită "Cei nouă din Bali" urmează a fi eliberată din închisoare miercuri după 13 ani în spatele gratiilor, un caz ce a provocat o criză diplomatică între Indonezia şi Australia, relatează France Presse preluată de Agerpres

Renae Lawrence, o australiană de 41 de ani şi singura femeie din bandă, a fost arestată în 2005, când încerca să ia avionul pe aeroportul internaţional din Bali, o destinaţia turistică preferată în Indonezia. Ea avea ascunse 2,6 kilograme de heroină.

Iniţial, ea a fost condamnată la închisoare pe viaţă, însă pedeapsa i-a fost redusă la 20 de ani de închisoare pentru bună purtare.

Ora exactă a eliberării sale nu este cunoscută.

"Renae Lawrence este în stare bună de sănătate. Arată fericită, dar şi puţin nervoasă", a declarat pentru AFP directorul închisorii din Bangli, Made Suwendra.

Probabil că ea va fi expulzată după ieşirea din închisoare.

Poliţia din statul australian New South Wales a declarat că ea face obiectul a două mandate de arestare în ţara sa. Potrivit presei australiene, ea este urmărită pentru conducerea unei maşini furate.

Şefii australieni ai "Celor nouă", Andrew Chan şi Myuran Sukumaran, au fost executaţi în 2015, în ciuda criticilor puternice din partea Australiei şi a multiplelor cereri de clemenţă. Execuţia francezului Serge Atlaoui, condamnat în 2007 la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri, urma să aibă loc în acelaşi timp, dar a fost amânată în ultimul moment.

În iunie, un alt membru al "Celor nouă", Tan Duc Thanh Nguyen, a murit în închisoare de cancer la stomac. Ceilalţi cinci membri sunt condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Legislaţia antidrog a Indoneziei este una dintre cele mai dure din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.