Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri din "Bezna lui Daech". O treime din jihadiștii francezi sunt femei

statul islamic

O treime din jihadiştii francezi din organizaţia stat islamic sunt jihadiste, cifră ce echivalează cu circa 200 de femei, reiese dintr-un raport confidenţial al serviciilor secrete franceze. Numărul franţuzoaicelor care pleacă în Siria şi Irak progresează în mod constant, potrivit RFI. Ce fac aceste femei odată ajunse în rândul mişcării islamiste?

Odată ajunse în zonele controlate de organizaţia stat islamic, respectivele femei – circa 200 de franţuzoaice - nu pun mâna pe arme ca să plece pe front. In concepţia mişcării jihadiste, lupta pe teren e rezervată bărbaţilor. Respectivele femei sunt deci acolo « doar » pe post de neveste de combatanţi şi mai ales pe post de mame gata să « fabrice » viitoarea generaţie de luptători.

Majoritatea femeilor care pleacă în Irak şi Siria nu se mai întorc. Una dintre ele a reuşit totuşi să revină în Franţa şi tot la microfonul confraţilor noştri s-a destănuit după ce a scris o carte pe care am putea-o traduce « In bezna lui Daech ». Ea povesteşte în particular ce se întâmplă în celebrele « maqqars », casele în care sunt « parcate » jihadistele care debarcă acolo.

« E vorba de un soi de creşă, de grădinţă pentru femei unde acestea stau închise sub supravegherea unor matroane. Eventualii copii ai acestor femei stau şi ei închişi acolo. Intr-una din săli există un televizor pe care sunt difuzate non-stop filme video cu violenţele comise de jihadişti: decapitări, tăieri de beregate – totul este vizibil şi arătat copiilor care se uită şi râd. Unii nu au decât 2-3 ani, alţii sunt ceva mai mari dar toţi par a fi obişnuiţi cu aceste violenţe » mai spune franţuzoaica revenită în ţară după un sejur în rândul organizaţiei stat islamic.

Vezi si: Putin va fi înlocuit cu un cleptocrat?

Vezi si: Alerta in Romania.SRI e cu ochii pe ei dupa ce mai multi agenti au fost convertiti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.