Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O unitate mobilă de terapie intensivă va ajunge la Botoșani și va fi folosită pentru pacienții COVID-19 în stare gravă

spitalmilitarsb.ro
terapie intensiva ATI

O unitate mobilă de terapie intensivă cu o capacitate de 12 paturi va ajunge, joi, la Botoșani, și va fi folosită pentru pacienții COVID-19 în stare gravă, potrivit Mediafax.

Potrivit Prefecturii Botoșani, unitatea mobilă de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă va ajunge, în cel mai scurt timp, la Botoșani.

Unitatea mobilă a fost alocată de Departamentul pentru Situații de Urgență și are o capacitate de 12 paturi, este dotată cu toate echipamentele necesare pentru o secție de terapie intensivă (ventilatoare, monitoare etc) în contextul în care la nivelul unităților spitalicești din județul Botoșani nu mai există niciun pat liber pe secțiile de Terapie Intensivă.

„Având în vedere creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu COVID-19 a căror stare de sănătate se agravează și necesită îngrijiri în terapie intensivă și ținând cont de faptul că la nivelul județului Botoșani, la momentul actual, sunt ocupate toate paturile pe secțiile de terapie intensivă, am discutat direct cu domnul dr. Raed Arafat pentru a ne aloca o unitate mobilă, primind tot sprijinul în acest sens”, a declarat prefectul județului, Dan Nechifor.

Construite pe structura unei semiremorci, unitățile mobile au grad mare de mobilitate, putând fi deplasate oriunde în țară. Astfel, acestea cresc capacitatea de terapie intensivă acolo unde este cea mai mare nevoie.

România are în acest moment cinci unități mobile de terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.