Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O unitate ucraineană de elită a fost eliminată de FSB după ce a avansat 40 km pe teritoriul Rusiei

Pixabay
soldati

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a afirmat joi că a eliminat un grup de sabotori ucraineni, ucigând doi dintre ei şi arestând alţi cinci, care se infiltraseră într-o regiune rusă de la frontiera cu Ucraina, informează AFP, conform Agerpres.

Într-un comunicat, FSB a anunţat că "a stopat", pe 30 august, un grup ucrainean de "sabotaj şi strângere de informaţii", în regiunea Briansk, în colaborare cu Garda Naţională şi cu Ministerul de Interne rus.

"În timpul unor operaţiuni de luptă (...) în regiunea Briansk, doi militari (ucraineni) au fost ucişi, alţi cinci au fost făcuţi prizonieri, trei dintre ei fiind răniţi", a detaliat FSB.

"Obiectivul sabotorilor era de a comite o serie de acte teroriste răsunătoare asupra unor infrastructuri militare şi energetice", a adăugat FSB.

Pe Telegram, guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz, a afirmat că luptele au avut loc în districtul Navlinski, la circa 40 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Gruparea era formată din soldați SBU

FSB afirmă că grupul era format din soldaţi ai Serviciilor de Securitate Ucrainene (SBU), ai spionajului militar şi forţelor speciale ale Ministerului Apărării ucrainean.

Fiecare "sabotor" avea un echipament format din pistoale-mitraliere dotate cu amortizoare, "puternice încărcături explozive", "un mare număr de grenade" şi ochelari de vedere nocturnă, tot potrivit FSB.

Mai multe regiuni ruse ce se învecinează cu Ucraina au fost lovite în ultimele luni de incursiuni armate mai mult sau mai puţin îndelungate, care ilustrează fragilitatea structurilor de apărare ruse la frontiere.

Joi, guvernatorul regiunii Briansk a afirmat la rândul său că trei drone au fost doborâte deasupra acestei provincii, într-un moment în care atacuri cu drone au loc aproape zilnic în Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.